nlc.hu
Otthon

A lánchíd lezárása felújítás miatt

Két hét múlva jön a káosz: lezárják a Lánchidat

Lánchíd

Június 16-án a járda után magát a Lánchidat is lezárják, elkezdik a felújítást. Mivel a felmérések szerint a forgalom leginkább az Erzsébet hídra terhelődik át, ezért ott végeznek el több átalakítást – írja a Telex egy háttérbeszélgetés alapján. Az autósok már ezen a hétvégén találkozhatnak lezárásokkal, korlátozásokkal a budai alsó rakparton, ahol éjszaka építik az állványt a Lánchíd alá. A pesti alsó rakpartot június 7-én zárják le a Margit híd és a Lánchíd között, de azt nem a Lánchíd, hanem a rakpart átalakítási munkái miatt – írja a portál. A híd a tervek szerint másfél évre lesz lezárva.

Közben azonban a Lánchíd elkerülő tengelyének kinézett Hegyalja út – Erzsébet híd – Rákóczi út vonalon is elkezdik törni az aszfaltot július elején a Blaha Lujza térnél, a tér átalakítása miatt. Itt egy forgalmi sávot végig használhatnak az autósok, nem lesz teljes lezárás, azonban jelentős torlódás várható. Mint Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke elmondta, a fő üzenetük a felújítással kapcsolatban az autósoknak az, hogy ha lehet, használják inkább a tömegközlekedést, vagy kerüljék el a belvárost.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top