nlc.hu
Otthon

Halálós módszer nyakfájásra

Bizarr és halálos fitnesztrend terjed a nyakfájás enyhítésére

A gyakorlók a nyakuknál fogva lógnak, hogy megnyúljanak a nyaki gerinc csigolyái.

A nyakonlógást rendkívül veszélyesnek, sőt halálosnak tartják, de egyre több kínai nyugdíjas próbálja ki ezt a módszert a nyakfájás kezelésére.

Bizarr és halálos fitnesztrend terjed a nyakfájás enyhítésére

Bizarr és halálos fitnesztrend terjed a nyakfájás enyhítésére (Fotó: Youtube)

Egy furcsa mozgástrend vált népszerűvé az idős fitneszrajongók körében, a kínai Liaoningban a nyugdíjasok egy speciális hevederen lógnak a levegőben a nyakuknál fogva, miközben lábukat előre-hátra lendítik körkörösen. A speciális nyakba akasztható hámokat parkok fáihoz vagy fémrudakhoz kötik, a gyakorlat állítólag csodát tesz a gerinccel.

Az egyik gyakorló szerint a rutin meggyógyította gerincproblémáját, már nem kell gyógyszert szednie. Mindennap 30 percet lóg, és még szundít is egy kicsit, annyira kényelmesnek találja.

A módszert 2017 óta alkalmazzák a nyaki fájdalom enyhítésére. A fitnesz trend állítólag segíti a nyaki gerinc, a csigolyák nyújtását, csökkentve az idegekre nehezedő nyomást, azonban a szakértők szerint a hatékonyság nem bizonyított, sőt akár súlyos gerincsérüléseket, bénulást okozhat.

(via)

Inkább ezeket a gyakorlatokat próbáld ki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top