Életmód

10 pofonegyszerű nyújtó gyakorlat nyakfájás ellen

Görnyedünk egész nap a gép előtt, nem csoda, ha nyakfájást kapunk tőle. Egy gyógytornász mutat gyakorlatokat, hogy enyhüljön a fájdalom.

Ha épp nem a számítógép képernyőjére meredünk, akkor a telefonunkat nyomkodjuk; borítékolható, hogy összeszedünk egy jó kis nyak- és vállfájást az otthonlét során. Még azok a kis séták is kimaradnak, amikor elvittük magunkat munkába, a gyereket meg iskolába, ezért szükségünk van arra, hogy nyújtó gyakorlatokat illesszünk be a napjainkba.

Nem kell rögtön kitekert jógagyakorlatokban gondolkodni, amik ránézésre lehetetlennek tűnnek, ezért aztán neki sem kezdünk – bár kétségtelen, hogy a jóga az állandó ülés mellett hatékony lazítás tud lenni, csak mostanában igyekszünk a minimális ellenállás felé haladni, és leginkább arra a tornára tudjuk rávenni magunkat, ami nem igényel nagy erőfeszítést.

Egyszerű gyakorlatok nyakfájás ellen

Dr. Jo gyakorlatai hatékonyak és egyszerűek (Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images)

Dr. Jo gyógytornász, az Ask Dr. Jo című YouTube csatornáján rengeteg nyújtó gyakorlatot tett már közzé, melyek segítségével az egész testet karban tarthatjuk. Különleges eszközöket nem igazán igényelnek a gyakorlatok, ehhez a konkrét nyaktornához elég ha van egy szék a lakásban, amin kényelmesen, egyenes háttal le tudunk ülni, és egy kis törölköző, aminek az utolsó gyakorlatnál vesszük hasznát. Továbbá szükségünk lesz egy falra is, de ebből jelenleg több is van körülöttünk, mint amennyit szeretnénk. Az egész gyakorlatsor öt perc, úgyhogy igazán még kifogást sem tudunk találni, hogy miért nem csináljuk meg.

Dr. Jo instrukciója videóhoz: „A nyújtó gyakorlatokat velem együtt lehet csinálni a videóban, könnyű követni, nem kell elsietni semmit. Általában, amikor a nyakat nyújtjuk, egy pozíciót 30 másodpercig tartunk, és háromszor ismételjük.”

Még több cikk a nyújtásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top