nlc.hu
Otthon

A napon álló autó belső hőmérséklete

Nézd meg ezt a táblázatot, és nehogy a kocsiban felejtsd a gyereket!

Látványos táblázat arról, hogyan emelkedik a napon álló autó belső hőmérséklete.
Forró autó

Még csak mostanában kezdődött el az igazi nyár, egy hét leforgása alatt máris két gyereket hagytak a forró autóban az országban.

Egy váci hipermarket parkolójában egy kislányt zártak be szándékosan az autóba, Balatonfüreden pedig egy kétéves kisfiú rekedt a kocsiban, miután véletlenül bezárták a kulccsal együtt. Szerencsére mindkét esetben megmenekültek a gyerekek.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy nyáron életveszélyes az autóban hagyni a gyerekeket és a kisállatok. Még kánikulai hőmérséklet sem kell ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt elviselhetetlenül felforrósodjon a kocsi belseje, és tragédia történjen.

A katasztrófavédelem most egy látványos táblázattal mutatta meg, hogy milyen gyorsan emelkedik a napon álló autó belső hőmérséklete.

Az autó ilyenkor kis üvegházként működik és percek alatt »szauna« lesz belőle még akkor is, ha le van engedve az ablaka. Ilyen melegben a gyerkőcöt és a házi kedvenceket se hagyjátok az autóban!

– írja a katasztrófavédelem.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a forróságban öngyújtót, festéket, hígítót, alkoholos fertőtlenítőt sem érdemes ott tartani, mert könnyen tűz lehet belőle.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top