nlc.hu
Otthon

Orkánerejű szél is lehet a Balatonnál

Közelít a vihar, van, ahol 169 km/órás orkán is lehet – videó

Ez egyelőre csak egy jóslat, de nem árt felkészülni az érkező zivatarokra.

A több napon át tartó hőség után a hétvégére egy kis enyhülést ígérnek a meteorológusok, ez érkező hidegfront fogja felfrissíteni a levegőt. Az elmúlt napokban több modell is készült arról, hogy vágtat majd keresztül a front az országon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) például egy Facebook-posztban megosztotta, hogy az ún. AROME előrejelzés szerint igencsak viharos, néhol orkán erejű szélre is lehet majd számítani, a számítógépes modell a Balaton környékére például 169 km/órás széllökések is lehetnek.

“Fontos kiemelni, hogy ez csak egy forgatókönyv, egy nyers modell kimenetel. Nem szabad tényként kezelni, de mindenesetre figyelemreméltó” – jegyezték meg.

És persze azért félvállról sem szabad venni a közelgő rossz időt, az OMSZ maga is figyelmeztet, hogy időjárási helyzet függvényében akár piros fokozatú riasztás is kikerülhet heves zivatarra a késő délutáni óráktól.

vihar

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top