nlc.hu
Otthon

Örökbe fogadta a kisfiút, miután mindenki elhagyta

Végre boldog az a 13 éves, amerikai kisfiú, akit a vér szerinti és örökbefogadó szülei is elhagytak

„Ő a legkedvesebb, legokosabb gyerek, akivel valaha is dolgom volt" - mondta Tony Mutabazi,  a Good Morning America-nak, miután örökbefogadott egy 13 éves kisfiút, akit a szülei elhagytak és árván nőtt három évvel ezelőttig.
Peter Mutabazi, gyerek, adoptálás

Tony Mutabazit november 12-én fogadta örökbe nevelőapja, Peter Mutabazi, az észak-karolinai Charlotte-ban. Tony 2 éves kora óta nevelőszülőknél élt, majd 4 éves korában egy oklahomai házaspár fogadta örökbe. Biológiai szüleiről nem tudott semmit.

Az első naptól kezdve mindig apának szólított. Tényleg komolyan gondolta, és felnéz rám. Büszkén mutat rám az iskolában, és azt mondja: „Hé, ő az apukám’. Ez az, amit nagyon szeretek benne.” – mondta Mutabazi.

 A kisfiú gyermekkor nem volt túl vidám, ugyanis sajnos az örökbefogadott szüleinél sem talált végleg otthonra, 11 éves korában egy kórházban hagyták őt, és soha nem tértek érte vissza.

Mutabazit három éve dolgozik nevelőszülőként, de amikor meghallotta Tony történetét, már tudta, hogy nem csak az ideiglenes nevelőapja szeretne lenni. Mutabazi együtt tudott érezni a kisfiúval, hiszen hasonlóan nehéz gyermekkora volt, Ugandában nőtt fel, majd 10 éves korában elszökött bántalmazó szüleitől, ám a legnagyobb szerencséjére talált pótszülőket, akik segítették az iskoláztatásában.

„Ők lettek a támogatóim, a családom. A világ legszegényebb embereinek szegényei között nőttem fel” – mondta Mutabazi.

Mutabazi végül az Egyesült Államokba költözött, és állampolgár lett. Jelenleg a World Vision United States nevű nonprofit szervezetnél dolgozik, amely a veszélyeztetett helyeken élő gyerekeknek segít, és ezidáig 12 gyermekről is gondoskodott nevelőszülőként.

Miután találkozott Tonyval, Mutabazi úgy döntött, hogy a kisfiút nem csak ideiglenesen szeretné nevelni, hanem adoptálja. Tony három éve él vele, és tavaly novemberben hivatalosan is a fia lett. Ugyanakkor Mutabazi nem adta fel nevelőszülőségét sem, és a mai napig magához fogad olyan gyermekeket, akik hosszú távon örökbefogadó szülőkre várnak, vagy arra, hogy rendeződjenek a vér szerinti családjukban a problémák, gondok. 

Fotó: Instagram

(Good Morning America)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top