nlc.hu
Otthon

Ő itt Rex, a varánusz, akit háziállatként szeretnek

Bemutatjuk Rexet, a kissé furcsa háziállatot

Állítólag  Rexnek kedves és szelíd személyisége van, imádja az ételét, szeret sütkérezni a napon, és imádja a fürdetést.
rex, uránusz

Köszöntsd Rexet, a 40 kilós, és kétméteres varánuszt, aki egy négytagú családdal él a Hampshire állambeli Andoverben.

Bár Rex nem egy szokványos háziállat, a gazdája, a 38 éves Matt Reid, szerint inkább hasonlít egy kiskutyára, mint egy hüllőre. Állítólag imád pórázon sétálni, főleg, ha velük tart a 11 éves Leighton és a 7 éves Kailah, de szeret napozni, és a heti fürdetést is élvezi.

„Ha hétvégén szép az idő, kiviszem sétálni pórázon. Ilyenkor Rex rendszerint reakciókat vált ki az emberekből, a legtöbben megdöbbennek, megijednek, vagy érdeklődnek Rex felől” – mesélte a Metro-nak a férfi.

A hüllőt tavaly fogadták örökbe, rajta kívül van több egzotikus háziállat: két tarantula, két csincsilla és egy Littlefoot nevű, három és fél láb hosszú tegu. Matt hetente körülbelül 15 fontot költ Rex étrendjére, amely patkányokból, nyulakból, tengerimalacokból és csirkékből áll, ezeket egy külön fagyasztóba tárolják. 

Fotó: A kép csak illusztráció (Pexels)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top