nlc.hu
Otthon

Az Ikea választékának csökkenése

Döbbenet: csökken az Ikea kínálata

Akadozik a logisztika, egy csomó terméket levesznek a polcokról jövőre.

Furcsa helyzetbe került az IKEA: olyan nagy lett a kereslet az árucikkei iránt, hogy a folyamatosan akadozó globális logisztikai ellátás miatt nem tudja ezt megfelelő minőségben kielégíteni, ezért inkább visszavesz a kínálatból – írja a G7 gazdasági portál.

A svéd IKEA idén már 10 százalékkal nagyobb nemzetközi szállítási kapacitást kötött le, de ez sem elég – írják a Wirtschaft Woche német üzleti hetilap alapján. Az eredményt a magyar vásárlók is érezhetik már jó ideje: a boltok nem tudják megfelelően rövid határidőn belül átadni a megrendelt termékeket, és emiatt több lett a vásárlói panasz.

Ikea

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Európában különösen azokkal a cikkekkel van probléma, amelyek részben vagy egészben a Távol-Keletről érkeznek. Ezek aránya a német lap szerint körülbelül 30 százalék, és a gyártásukat nem tudják Európába helyezni. A minőségi kiszolgálás fenntartásának így egyetlen módja az, ha az áruválasztékot csökkentik, és ezt 2022-től meg is lépik. A német lap szerint Európában 5 százalékos lesz a kényszerű vágás, vagyis a 12 ezer darabos átlagos kínálatból kiindulva 600 termék forgalmazása szűnik meg.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top