nlc.hu
Otthon

Ez a férfi nagyon szereti a Gyűrűk urát, meg is építette saját hobbitházát

Saját hobbitházat épített magának a Tolkien-rajongó férfi

Fél évébe és bő 800 ezer forintjába került.

A 47 éves Ali Hughson már tinikora óta nagy rajongója Tolkien munkásságának és mindig arról álmodozott, hogy saját hobbitháza, pontosabban, a hobbitok lakóhelyére hajazó műhelye legyen – írja a Metro brit napilap.

A férfi végül hat hónapot és 2000 fontot, azaz közel 840 ezer forintot áldozott álma megvalósítására: egy két méter magas sufnit alakított át, hogy passzoljon a Peter Jackson által rendezett Gyűrűk ura filmek látványvilágához. Még a jellegzetes, kör alakú zöld ajtó is ugyanúgy néz ki, mint az Új-Zélandon forgatott trilógiában. 

Hughson, aki civilben az IKEA-nál dolgozik famegmunkálóként, azt mondta, valami varázslatosabbat szeretett volna látni a kertjében, mint egy tipikus kerti sufnit.

Bár az épület már elkészült, a férfi még szeretné tökéletesíteni az alkotást: a tetőt műfűvel tervezi befedni, de virágokat is ültetne a hobbitház tetejére. Az apró épület belsejébe pedig egy fatüzelésű kályhát is elhelyez majd, hogy télen se fázzon munka közben. 

„Mindig is nagyon tetszett a hobbitházak ötlete, otthonosnak éreztem, ahogy körbeöleli a talaj és a természet” – magyarázta Hughson a Metro-nak adott interjúban. 

Amikor nem ő dolgozik benne, akkor kisebbik fia veszi birtokba a hobbitházat, aki legalább annyira szeret benne játszani, mint az apukája.

Még több különleges ház az nlc-n:

Saját hobbitházat épített a kertjébe a Tolkien-rajongó férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top