Szabadidő

Csúnya embereket keres a Gyűrűk ura stábja

A világ legfurcsább álláshirdetését posztolta egy új-zélandi tehetségvadász

Kifejezetten csúnya – vagy, ahogy ők fogalmaznak: vicces kinézetű – szereplőket keres egy új-zélandi ügynökség. A felhívás szó szerint úgy szól: várnak mindenkit “sebhelyes arccal, hosszú, vékony végtagokkal, hímlőhellyel, előreugró arccsonttal, hiányzó csontozattal, nagy szemekkel, csontos arccal”. Hivatalosan nem lehet tudni, miért és hova keresnek ilyen embereket, de a felhívás egy korábbi – azóta módosított – szövegéből kiderült, hogy a Gyűrűk ura most készülő tévésorozat-feldolgozásáról van szó. A sorozat az Amazon Prime streamingszolgáltató gyártja, nagy költségvetésű, a filmekhez mérhető volumenű projekt ez, amely már az előkészítési fázisban volt, amikor le kellett állniuk a koronavírus miatt. Ahogy a filmek, ez is Új-Zélandon forogna. A stúdió egyébként annyira bízik a sikerében, hogy, bár még semmi nincs kész belőle, már a második évadot is berendelte.

A mostani felhívás egyik érdekessége, hogy kifejezetten új-zélandi, pontosabban Aucklandi lakosokat keresnek. Erre a kitételre azért van szükség, mert 2012-ben hasonló arcokat kerestek a Hobbit-filmekhez ugyanitt, a forgatás pedig majdnem veszélybe került, amikor több ezer furcsa kinézető Tolkien-rajongó sereglett oda a világ minden tájáról, hátha az övék lesznek az áhított mellékszerepek. A stáb pedig nem tudott mit kezdeni a rájuk zúduló emberáradattal. 

Forrás: Guardian

További hírek Gyűrűk ura-témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top