nlc.hu
Szabadidő

Filmes forgatási helyszínek

5 filmes forgatási helyszín, ami a való életben is mesés

Az Éhezők Viadalának véres csatáinak otthont adó nemzeti park és Új-Zéland is a listán van. A film után mi szívesen megnéznénk élőben is.

Az Éhezők Viadala: DuPont State Forest, USA

Az észak-karolinai nemzeti park a film véres leszámolásainak helyszíne volt az Éhezők Viadalának első részében. DuPont legalább olyan csodálatos természeti jelenség a való életben, mint a filmben és szerencsére egyáltalán nem olyan véres, bár vadállatok lakják. Kajakozni, lovagolni és vadvízi úszáson is részt lehet itt venni. A nemzeti park egyébként Az Utolsó Mohikán egyik forgatási helyszíne is volt.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag: Petra

Al Khazneh

Az Indiana Jones egyik helyszíne, a petrai Al Khazneh (Fotó: AFP)

Indi apja keresésére indul és itt bukkan a Szent Grálra. A helyszín a jordániai Petrában található homokkősziklából kivájt díszes, ókori templom, az Al Khazneh, amit az UNESCO a világ csodái közé is beválasztott. Esténként gyertyákkal világítják meg az előterét, ami csodálatos látványt nyújt.

Harry Potter: Christ Church College, Oxford

Roxfort a való életben az oxfordi Christ Church College

Roxfort a való életben az oxfordi Christ Church College (Fotó: EURASIA PRESS / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP)

Igen, a világhírű egyetem kollégiuma nem más, mint a filmbéli varázslatos Roxfort, Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry). Elnézve a képet, egyáltalán nem nehéz elképzelni Harry-t, Hermionét és Ront a folyosókon.

A Gyűrűk Ura : Matamata, Új-Zéland

A Gyűrűk Ura, Matamata, Új-Zéland

Hobbitfalvát érintetlenül hagyták a forgatás után Új-Zélandon (Fotó: NEALE CLARK / ROBERT HARDING HERITAGE / ROBERTHARDING VIA AFP)

A trilógiát számos új-zélandi helyszínen forgatták, a sziget kis sarka, Matamata lett a nézők egyik kedvence, a filmbéli Hobbitfalva. A forgatás után egyébként megtartották pontosan olyannak, amilyennek átalakították. Ha oda juttok, van túravezetés is, és még egy csapoltat is lehet kérni a Green Dragon Inn-ben.

Trónok Harca – Grjótagjá, Izland

A lávabarlang és termálvíz Izland északi részén fekszik és azóta lett a turisták egyik kedvence, hogy a Trónok Harcában Havas Jon és Ygritte megmártózott benne a sorozat harmadik évadában. A látogatók úszhatnak is benne és a jeges átjáróban is csúszhatnak egyet.

(Kiemelt kép: EURASIA PRESS / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP)

Még több filmes tartalmat itt olvashatsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top