Szabadidő

Tipp otthonra: járd be online a Harry Potter-kiállítást!

Az interneten is bebarangolhatjuk a British Museum nagyszabású Harry Potter-kiállítását.

Több mint húszéves az első Harry Potter-regény, és jövőre lesz húsz az első Harry Potter-film. Ennek apropóján a British Museumban nagyszabású kiállítás nyílt a sorozat világához kötődő vagy azt ihlető tárgyakból. Láthatunk kimondottan a boszorkánysághoz kapcsolódó tárgyakat éppúgy, mint az alkímiáról és az asztronómiáról szóló összeállításokat.

Harry Potter és a bölcsek köve

Harry Potter és a bölcsek köve (forrás: InterCom)

Na, nem élőben, mert a British Museum zárva van. A Google Arts & Culture programja viszont online is elérhetővé tette a kiállítást. A Könyvesblog ajánlója szerint megnézhetjük egyebek között J.K. Rowling korai rajzait és vázlatait (például a Roxfortról, de elolvashatjuk a Harry Potter és a bölcsek köve szinopszisát is), közelebbről is megszemlélhetjük Jim Kay rajzait (akinek az illusztrált kiadásokat köszönhetjük), elmerülhetünk a mágia tudományában. Egy feltöltött videóból kiderül az is, hogyan élhető túl a baziliszkuszmarás, és megtudhatjuk a halhatatlanság titkát is.

Online kultúráról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top