nlc.hu
Otthon

Tömeges zaklatás Pakisztánban

Fényes nappal zaklattak egy nőt Pakisztánban, több száz férfi ellen indult nyomozás

Felkavaró felvétel készült az esetről.

A pakisztáni rendőrség több száz férfi ellen indított eljárást, miután nyilvánosan zaklattak egy nőt. A nő barátaival éppen a Lahore-i Greater Iqbal parkban készített TikTok videót, amikor a férfiak rátámadtak, írja a Guardian cikke alapján a 24.hu.

A brutális zaklatásról több videó is készült, amelyeken az látszik, hogy a nőt a tömeg felemeli, és egymásnak dobálják, miközben ruhadarabokat tépnek le róla és fogdossák. “A tömeg úgy dobált, hogy a ruhám is leszakadt. A levegőben dobáltak. Brutálisan megtámadtak” –nyilatkozata a lány, akinek a támadás során ellopták a telefonját, pénztárcáját és az ékszereit is és aki több száz ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. 

A videó, amit ide kattintva lehet megtekinteni, komoly indulatokat váltott ki Pakisztánban, az információs miniszter szerint már több embert letartóztattak, akiket a térfigyelő kamerák és a szemtanúk azonosítani tudtak. A miniszter elmondása szerint teljes erővel dolgoznak az ügyön, amelyet a miniszterelnök is követ. Imran Khan miniszterelnököt korábban azért érték vádak, mert az egyre gyakoribb nemi erőszakokról azt mondta, a nők öltözködése felelős érte.

A Thomson Reuters Foundation szerint Pakisztán a hatodik legveszélyesebb ország a világon a nők számára. Sherry Rehman pakisztáni szenátor  szerint a nők elleni elkövetett erőszakos cselekedet száma folyamatosan nő, a helyzet egyre súlyosabb, és az esetek többségében az elkövetőknek nem kell számolniuk tetteik következményével. A karacsi székhelyű War Against Rape szervezet becslése szerint a nemi erőszakkal kapcsolatos ügyek kevesebb mint 3 százalékában születik ítélet.

Az ázsiai ország decemberben szigorított a szexuális bűncselekmények elkövetőire vonatkozó törvényeken, és a legsúlyosabb esetekben kémiai kasztrációt, illetve halálbüntetést helyezett kilátásba. A lépésre a csoportos nemi erőszak és a gyermekmolesztálás terjedése miatt került sor. A végső lökést az adta meg, hogy Lahor térségében gyermekei szeme láttára megerőszakoltak egy anyát, akit az autójából rángatott ki két fegyveres férfi.

Pakisztán

2020 őszén tüntetők vonultak az utcára, miután Lahorban a gyermekei szeme láttára megerőszakoltak egy anyát, akit az autójából rángatott ki két fegyveres férfi. (Fotó: Rana Sajid Hussain/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top