nlc.hu
Otthon

Menekülő afgánoknak ad szállást az Airbnb

Ingyen szállást ad az Airbnb 20 ezer afgán menekültnek

Az Airbnb ezzel a felajánlással segítené a tálibok elől menekülő afgánokat.

Csak a jelenlegi kor legnagyobb humanitárius válságára reagáltunk – kommentálta az Airbnb vezérigazgatója, hogy cége világszerte 20 ezer szállást kínál ingyen a tálibok elől menekülő afgánoknak.

Kabul, 2021. augusztus 24.Az amerikai központi parancsnokság által közreadott képen afgánok beszállnak egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 23-án. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légikikötőn keresztül menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét.MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Samuel Ruiz

Kabul, 2021. augusztus 24.
Az amerikai központi parancsnokság által közreadott képen afgánok beszállnak egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 23-án. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légikikötőn keresztül menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét.
MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Samuel Ruiz

Brian Chesky azt is megjegyezte, hogy remélhetőleg a lépésük más cégvezetőket is arra ösztönöz, hogy segítsenek. „Nincs vesztegetni való idő.

Az Airbnb online szállásfoglaló platform a felajánlás kapcsán azonnal elkezdett együttműködni civil szervezetekkel, hogy a leginkább rászorulókon segíthessenek – írja a BBC.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a társaság mennyit tervez költeni a kezdeményezésre, illetve mennyi ideig fogja elhelyezni a menekülteket, de az kiderült, hogy a felajánlás költségeit az Airbnb és Chesky, valamint az Airbnb.org Menekültügyi Alap adományaiból finanszírozzák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top