nlc.hu
Otthon

Middlemist red, a világ legritkább virága

Több mint egymillió forintba kerül egy szál a világ legritkább virágából

Csak két helyen található meg a Földön a világ legritkább virága.

A red kaméliának vagy tavaszi rózsának is becézett Middlemist’s Red nevű virágot a világ legritkább virágának tekintik, mivel csak kettő létezik ezekből az értékes növényekből, az egyik Új-Zélandon, a másik pedig az Egyesült Királyságban.

A világ legritkább virága

Fotó: Chiswick House and Gardens, Facebook

John Middlemistről kapta a nevét a virág, aki 1804-ben Kínában gyűjtötte. A red kamélia mindig ritka virág volt, amelyet csak a jómódú családok impozáns angol otthonában lehetett megtalálni. Maga Middlemist adományozta példányát a Kew Gardensnek, de az valahogy eltűnt. 1823-ra a Chiswick House & Gardens, Anglia egy impozáns otthona lett az egyetlen hely az Egyesült Királyságban, ahol megcsodálható volt a virág.

Hogy a virágot miként irtották ki hazájából, Kínából, és hogyan került át Új-Zélandra, ahol több évszázadot is túlélt, az rejtély, amire valószínűleg sosem találunk választ. Amit tudunk, hogy ez egy rendkívül ritka kaméliafajta, és mint ilyen, rendkívül értékes is. Hivatalosan az Új-Zélandon található Zealand’s Treaty House és a már említett Chiswick House & Gardens Angliában csupán az a két hely a világon, ahol megtekinthetjük ezt a különlegességet, sőt akár vehetünk is belőle. Már ha van rá félretéve 3200 fontunk, azaz 1 millió 319 ezer forintunk egy szálra.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top