nlc.hu
Otthon

Az új asztronauta Barbie egy nullgravitációs járatra ült fel

A Barbie piacra dobta Európa egyetlen aktív női űrhajósának babáját és elvitte egy nullgravitációs repülésre

A legújabb asztronauta Barbie az egyetlen aktív európai űrhajósnőjének, Samantha Cristoforetti hasonmása.

Október 4. és 10. között kerül megrendezésre a World Space Week (A világűr hete), és ennek apropóján a Barbie, valamint az Európai Űrügynökség (ESA), illetve annak egyetlen aktív európai űrhajósnője, Samantha Cristoforetti egy közös projekttel  ösztönzi a lányokat, hogy merjenek az űrkutatás területén karriert álmodni maguknak.

Létrehoztak egy különleges kiadású, Samantha hasonmás babát, és még az űrből is adtak neki egy kis ízelítőt. A Barbie az ESA németországi bázisáról indult, és egy null-gravitációs repülésen vett részt, amely egy valódi űrhajós felkészülését és tapasztalatait utánozta.

A Mattel először 1965-ben mutatta be az első asztronauta Barbie-t, a Miss Astronaut Barbie személyében.  Ezt követően 1985 és 2019 között minden évtizedben megjelennek egy-egy ilyen babával. Íme a videó a Barbie-űrkalandjairól. Samantha Cristoforetti, a 44 éves olasz pilóta, mérnök és űrhajós, jelenleg a 2022 áprilisában esedékes küldetése előtti felkészülését végzi. Hat hónapos szolgálati útja során a parancsnok szerepét fogja betölteni, és azt tervezi, hogy a küldetésre magával viszi a babáját is, hogy továbbra is inspirálja a lányokat.

Fotó: YouTube

Nők, akik másokat inspirálnak

Barbie, asztronauta

Fotó: YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top