nlc.hu
Trend

A legújabb Barbie figurát az egyetlen aktív orosz űrhajósnő ihlette

A legújabb Barbie figurát az egyetlen aktív orosz űrhajósnő ihlette

A cég arra szeretné biztatni a kislányokat, hogy merjenek nagyot álmodni.
Anna Kikina, Barbie, nők

A legújabb Barbie figura megformálásához az egyetlen aktív orosz űrhajósnő adta a mintát. A 36 éves Anna Kikina a negyedik orosz nő lehet, aki a világűrbe megy 2022 őszén, ha minden a tervek szerint halad. A napi.hu azt írja, hogy attól kezdve, hogy belépett az űrhajósjelöltek közé, egy évtizedet kellett várnia arra, hogy a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó űrhajós lehessen.

A Roszkoszmosz, az orosz űrhajózási ügynökség tájékoztatója szerint az asztronauta Barbie-t Kikina tehetsége, sikere és személyes jó tulajdonságai ihlették. Az ikonikus baba orosz űrhajósnő változata a Mattel Yuo Can Be Anything kampányában vesz részt, kék kiképzési ruhában Kikina nevével és a Roszkoszmosz logójával. A hírekből az is kiderül, hogy nem a kereskedelmi forgalomba szánják.

A Mattel először 1965-ben mutatta be az első asztronauta Barbie-t, a Miss Astronaut Barbie személyében.

Ezt követően 1985 és 2019 között minden évtizedben megjelennek egy-egy ilyen babával. A Kikináról mintázott baba egy olyan verseny győzteseinek egyik jutalma lesz, amelyet az 1961-es első szovjet űrrepülés 60. évfordulójára rendeznek.

A Barbie-nak nem ez az egyetlen projektje, ami az űrkutatással kapcsolatos. Izgalmas együttműködést indított az Európai Űrügynökséggel is (ESA), amellyel arra ösztönözték a lányokat, hogy felnőttként ők legyenek az asztronauták, a mérnökök vagy az űrkutatók új generációja. A közös projekt részeként Samantha Cristoforettiről, Európa egyetlen aktív női asztronautájáról mintázott különleges Barbie is készült.

Fotó: Twitter

Még több cikk a nők egyenjogúságáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top