nlc.hu
Trend

Kerekesszékes babával ünnepli Barbie Ken 60. születésnapját

Piacra dobják a kerekesszékes Ken babát

A jeles nap alkalmából a gyártó klasszikus kollekciót dob piacra, egy különlegességgel együtt.

Március 11-én ünnepli 60. évfordulóját Ken. Az alkalomból különleges kollekcióval készült a babák forgalmazója, a Mattel: három klasszikus darab kerül a polcokra. Az új, évfordulós sorozatban az eredeti, 1961-es Ken mellett megtalálható az 1975-ös Great Shape, és az 1985-ös Rocker Derek baba is. A játékok a korhoz illő frizurával és ikonikus ruházatban kaphatók március közepétől.

Akárcsak Barbie, Ken is nagy változáson ment keresztül az első babák megjelenése óta. A Mattel folyamatosan szélesíti portfolióját, így abban ma már minden bőrszín, hajszín, szemszín és többféle testalkat képviselteti magát. Márciustól pedig már Ken is kapható kerekesszékes változatban.

A Ken-baba 60 éves lett

Barbie és Ken jól tartják magukat (Fotó: Getty Images)

A különleges babával a márka célja, hogy folytassa a párbeszédet a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban. A változatos külsővel és ruházattal elérhető babákkal a gyerekek játék közben, végtelen számú történeten keresztül ismerkedhetnek meg a valódi világgal. Ehhez hozzájárul a részletesen kidolgozott, befékezhető, forgó kerekekkel ellátott kerekesszék vagy a készlethez tartozó rámpa is, amivel egyszerűen akadálymentesíthető bármelyik játékos helyszín, például a Barbie Dreamhouse nevű babaház is.

A babázás gyerekek fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait 2020-ban tanulmányban is vizsgálta a Barbie és a Cardiff University, amelyből többek között kiderült, hogy babázás közben aktiválódik az agy társas készségekért, például az empátia kifejlődéséért felelős része. Ezek a készségek pedig meghatározóak lehetnek a gyerekek későbbi érzelmi, szociális élete, valamint iskolai sikerei szempontjából. A Barbie kapcsolódó magyarországi felmérése rámutatott arra is, hogy ezt az aspektust szinte minden szülő kulcsfontosságú, fejlesztendő területnek tartja.

Még több játék az nlc-n:

  • Mi már tudjuk, milyen játékért őrülnek majd meg a gyerekek rövidesen
  • Húszoldalú kockával az unalom ellen: második aranykorát éli a szerepjáték
  • Ezzel a filléres trükkel rendben tarthatod a gyerek játékait

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top