nlc.hu
Otthon

Eldugott szerelmes levél került elő

Közel 100 éves szerelmes levelet találtak egy prestoni lakás padlója alatt

A 48 éves Dawn Cornes és a 14 éves fia még viccelődött is azzal, hogy mi lenne, ha találnának valami érdekeset.

„A fiam éppen a szobáját takarította, amikor a tévé leesett a komódról, és az összetört néhány csempét” – mesélte Dawn a Metrónak, majd hozzátette: „Miközben takarítottunk, úgy döntöttünk, hogy felszedjük a csempéket. A fiam azt mondta:

Nem lenne vicces, ha találnánk valamit elrejtve, például a ház alapítólevelét?

A legnagyobb megdöbbenésükre, ahogy szedték fel a csempét, tényleg találtak az egyik alatt egy régi levelet, ráadásul szerelmeset. A sorokat egy bizonyos Ronald Habgood vagy Halgood nevű férfi írta férjezett szeretőjének, és arra kérte a nőt, hogy mindennap találkozzanak.

„Drágám, drágám, próbálj mindennap eljönni hozzám!  De kérlek, ne mondd el senkinek, mert ez titok kell, hogy maradjon, ha bárki megtudná, hogy találkozol velem, mint férjes asszony, akkor baj lenne lenne belőle, úgyhogy ne feledd ezt, drágám.

Nagyon szeretlek. Ne mondd el senkinek, és találkozzunk mindennap, ha tudsz, éjfélkor a Fulwood villamosmegálló sarkán.

Remélem, találkozunk, drágám, a te fiúd, Ronald.

– írta a szerelmes férfi.

Bár a levélen nincs dátum, Dawnnak azt mondták, hogy a ház 1917-ben épült, de mivel csak idén májusban költöztek be, így nem sokat tudtak az előző lakókról. Dawn ezért egy Facebook-csoportban is posztolta a levelet, hátha kap új információkat. Egyesek szerint az írás és a papír mérete alapján az 1920-as évek környékéről származhat. Ez könnyen meglehet, hiszen a szerző említi a fulwoodi villamos sarkot is,  ami jó viszonyítási pont, hiszen azt is tudjuk, hogy a városban 80 éve nem járnak a villamosok. A csoport néhány tagja megpróbálta online archívumokban is felkutatni Ronaldot, de nem igazán találtak tökéletes egyezést.

A posztot több mint háromezren lájkolták, és sokan írták, mennyire örülnek, hogy Dawn megosztotta a levelet.

Képeket itt találsz a levélről.

Fotó: Pexels

Még több kincs

szerelmes levél

A kép csak illusztráció
Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top