nlc.hu
Otthon

Szürreális növényszobrokkal állít emléket a cicájának

Szürreális képekkel állít emléket a cicájának az idős festőművész

Szürreális fotókon, hatalmas növényekként elevenedik meg a festő cicája.
Szürreális képekkel állít emléket a cicájának az idős festőművész

A 75 éves brit festőművész, Richard Saunders macskája öt évvel ezelőtt pusztult el, de a férfi alkotásainak köszönhetően az állat új életre kelt. Saunders a Photoshop segítségével készít olyan képeket, amelyeken a Tolly nevű cicája hatalmas növények képében jelenik meg.

A férfi fiatal kora óta szürreális festményeket készít, de az utóbbi két évtizedben megtanulta a Photoshopot, és már akkor megihlette a macskája, amikor még élt az állat. A The Tropiary Cat név alatt futó képeken óriási sövények, bokrok formájában elevenedik meg Tolly, mintha gigantikus műkertészeti, azaz alakzatra vágott növényalkotás lenne:

Bizonyos képeken maga az alkotó is szerepel, ahogy nyírja a hatalmas cicasövényt, a végeredmény pedig annyira élethű lett, hogy sokan tényleg azt hitték, mindez létezik.

Az egész szórakozásnak indult, de miután az egyik képe futótűzként terjedt a neten, és több millió megtekintést ért el a Facebookon, úgy gondolta, érdemes folytatni.

A rengeteg kép mellett mostanra odáig jutott, hogy hamarosan megjelenik egy rövid fantasyregény a műkertész cica kalandjaival.

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Facebook/The Topiary Cat)

Még több szürreális alkotás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top