nlc.hu
Otthon

Oszter Sándor örökségének értéke

Milliárdos vagyon maradt Oszter Sándor örökösére

Az örökség nagy része Oszter Sándor unokáját illeti.

Október 30-án pillanatok alatt futott végig a magyar sajtón az a megrázó hír, hogy október 29-én 73 éves korában meghalt Oszter Sándor.  Pár nappal később kiderült, hogy a színművész lányára és unokájára hagyja vagyonát. A Blikk most utánajárt annak, hogy mekkora értékről lehet szó. 

A lap sorba vette Oszter vagyonát:  

  • Diósjenőn volt egy 2,5 hektáros birtoka, amihez 30 hektáros erdő tartozik
  • Fából készül templomot is építettek a telekre
  • Van egy 90 négyzetméteres cselédház és egy 500 négyzetméteres tároló is
  • Külön található egy 500 négyzetméteres olasz stílusú faház is
  • 15 boxos istálló
  • Modernizálta a kastélyt, medence, szauna is gyarapította
  • Antik tárgyak, bútorok, szobrok
  • Balatonrendesen feleségének adott egy csodás panorámával rendelkező házat

“Az ingatlan értéke mindig függ az állapottól és az elhelyezkedésétől is. Véleményem szerint a diósjenői vadászkastély legalább egymilliárdot ér, a balatoni ingatlan pedig minimum 50 millió” – nyilatkozta a Blikknek Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Oszter Sándor egy tévéfelvételen 2015-ben / MTVA Fotó: Zih Zsolt

Oszter Sándor egy tévéfelvételen 2015-ben / MTVA Fotó: Zih Zsolt

A lap megjegyzi, hogy Oszter a halála előtt a következőt nyilatkozta nekik: “Igyekszem minél szorosabb kapcsolatot tartani az unokámmal. Nem tudtam jó apja lenni a lányomnak, mert szinte állandóan dolgoztam. Próbálom most ezt az unokámmal pótolni.” Hozzátette, öröksége kötelesrészét (amely a jog szerint a vagyon egyharmada) kapja lánya, Alexandra, a többit pedig unokája, Axelo Hunor.

Oszter előtte a Bestnek mondta el, hogy nem akarja, hogy unokájára egyszerre hulljon rá a nagy teher, így azt szeretné, ha apránként kapná majd meg a vagyont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top