nlc.hu
Otthon

Sérült kisróka egyesítése az anyjával

Sérült kisrókát talált a család, zseniális módszerrel egyesítették a családjával

Egy szennyeskosár és némi zsineg csodákra képes.
Kisróka

Sérült kisrókát talált telkük szélén Gen és ötéves kislánya. Az írországi család a saját kerítésük és a szomszédé közé szorulva találta meg a kis állatot, aki akkor már nem is mozgott, csak feküdt a hátán, lábaival a levegőben. Óvatosan kiszabadították és értesítették a helyi állatvédőket, ám a hatóság közölte, hogy a karantén miatt kevesen vannak, nem tudnak kijönni érte, a családnak kell megoldania a helyzetet. Gen és élettársa, David tette, amit ilyenkor kell: bebugyolálták, elszállásolták és etették, amíg a róka erőre nem kapott.

Először csak pár lépést tett meg, majd napról napra aktívabb lett, végül már a kertbe is kimerészkedett. Azt azonban tudták, hogy nem tarthatják meg, hiszen az anyja már keresi. Kereste is: egy reggel a család arra ébredt, hogy az egész kert romokban. Tudták, hogy a rókamama lehetett: szétrágta a trambulin korlátját, szétszórt mindent, elpusztított egy játékbabát, konkrétan tombolt a jelek alapján. Tudták: ez bizony egy egyértelmű üzenet.

A család némi gondolkodás után elképesztő tervvel állt elő: egy szennyeskosár alá helyezték a kisrókát, persze bebugyolálva, és egy kreatív csörlőrendszer segítségével biztos távolságból, az ablakból emelték fel, amikor a rókamama megérkezett. Az állat sokáig hezitált, csapdát sejtett – alighanem jogosan –, de a gyereke visítását meghallva végül felbátorodott. A Dodo szerencsére megható videót készített az eseményekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top