nlc.hu
Otthon

Elegük lett a drága albérletből, lakókocsiba költöztek

Elegük lett a méregdrága albérletből, beköltöztek egy gördülő házba

A család feladta a korábbi életét, és beköltözött egy pazar lakókocsiba.
Lakókocsi ház

Egy párnak elege lett abból, hogy fizetniük kell a méregdrága albérletet Londonban, ezért a fiukkal és a kutyájukkal egy kerekeken guruló, 6×2,5 méteres otthonba költöztek.

A 32 éves David Westwood és a barátnője, Becky havonta 1250 fontot (540 ezer forint) fizetett az albérletért, és ezt a rengeteg pénzt valaki más teszi zsebre. Szerettek volna változatosabban élni, és saját otthont birtokolni, ezért 50 ezer fontért (21,7 millió forint) csináltattak egy lakókocsit, ami úgy néz ki, mint egy miniatűr ház.

Belül viszont egyik berendezési tárgy sem miniatűr, David büszkén meséli, hogy nagy franciaágyuk és normál méretű kanapéjuk van. Többé-kevésbé megvan minden olyan holmijuk, mint egy normál házban, leszámítva az áramot, és azt, hogy néhány naponként fel kell tölteniük a víztartályokat. Igaz, a kétszintes gördülő ház felső szintjén csak a 11 éves Joss, a David előző kapcsolatából született fiú tud felállni, a felnőttek nem, de cseppet sem zavarja őket.

David szerint számos előnye van a mobilháznak, például nagyon könnyű rendet tartani és takarítani; sokkal kevesebbe kerül a lakhatás; teljes szabadságuk van, oda mennek, ahová csak akarnak és mivel kevesebb vizet és áramot használnak, sokkal fenntarthatóbb ez az életforma.

Azzal viszont számolni kell, hogy ha valakinek nincs földje vagy telke, akkor csak a kempingekben tudja leállítani a lakókocsit, amiért fizetni kell. Ők például eleinte 650 fontot (280 ezer forint) fizettek, de később Becky anyjának kertjébe költöztek, ahol ingyen maradhatnak. Így még több pénzük marad az álmaikra, most például egy mozgékonyabb, kisebb lakóautót építenek.

(Metro)

(Kiemelt kép: YouTube/Living The Tiny Life)

Élet a lakókocsiban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top