nlc.hu
Otthon
Senkinek sem kell Szilágyi István romos háza

Senkinek sem kell Szilágyi István romos háza

A banké lehet a meggyilkolt Szilágyi István háza, amelyen 30 milliós adósság gyűlt össze.
Szilágyi István és felesége

Idén februárban elhunyt a fia által brutálisan meggyilkolt Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán is, így egyértelművé vált, hogy a XVII. kerületi romos házat az unokájuk örökölheti – írja a Ripost.

Amíg Joli néni élt, sokan próbáltak segíteni neki, hogy elhagyhassa házat, amelyen időközben 30 millióra duzzadt az adósság összege. A szobrászművész azonban maradni akart, és azt hangoztatta, hogy az ingatlant fia kapja majd, ha kiszabadul a börtönből.

Ám a hatályos törvények szerint Pétert a szörnyű tette miatt kizárják az örökségből, ráadásul minden bizonnyal életfogytiglani szabadságvesztésre ítélik majd. Az öröklési sorban Péter kamasz fia, Nándi következik, ám az ingatlan tulajdoni lapján mostanáig semmi nyoma annak, hogy új birtokosa lenne a háznak és a teleknek.

Vagyis valószínűleg az unoka nem tartott igényt a házra, amelynek piaci értéke nagyjából megegyezik a tartozások összegével. Így az ingatlan hamarosan a banké lehet.

(Kiemelt kép: smagpix/Nagy Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top