nlc.hu
Otthon

Babafejekkel szegélyezett erkély Venezuelában

Bizarr: babafejekkel szegélyezett erkély ijesztget Venezuelában – képek

A „Babák erkélye” egy hátborzongató nevezetesség Venezuela fővárosában, Caracas központjában.

Egy nagy erkélyből áll, amelyet régi babafejek szegélyeznek, és olyan, mintha a szemükkel követnék az embereket, amikor elhaladnak mellettük. Ez a látvány fogad, ha felemeled a tekintetedet sétálás közben. 

Babák erkélye, venezuela

Több száz babafej ijesztget az erkélyen Fotó: Facebook

Az „El Muerto” sarok néven ismert helyen található kétszintes épület a venezuelai fővárosban az egyik legbizarrabb hely. Ha esetleg arra jársz, semmiképpen se hagyd ki a több száz hátborzongató babafejjel szegélyzett erkélyt.

A képek alapján nappal is elég hátborzongató a Babák erkélye mellett elhaladni, ám éjszaka, amikor üresek az utcák, már egyenesen hátborzongatónak tűnik. Ha még egy kis eső is esik, attól pedig állítólag olyan, mintha feketét könnyeznének a babák (a rájuk ragadt por miatt), és így már tényleg horrorisztikus a látványt nyújt az erkély.

A bizarr erkélyről számos történet és városi legenda kering Caracasban, de a valóságban semmi ijesztő nincs a sztori mögött. Az erkély Etanís González helyi képzőművész alkotása, aki a ház tulajdonosa, és egy részét múzeummá alakította. Az erkély csupán egy a sok művészeti installáció közül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top