nlc.hu
Otthon

Ilyen színű lesz a konyhád 2022-ben

Megvan, milyen színűre kell festeni a konyhát 2022-ben, hogy trendi legyen

Nyakunkon van 2022, itt az ideje, hogy felfedezzük az érkező színtrendeket, hogy nehogy maradi legyen a konyhánk!

Ha új év, akkor új szín a falakon – gondolják legalábbis azok, akik minden évben kitalálják, mi lesz a következő trendi szín. A valóságban persze nem így megy, hogy minden évben átfestjük az egész lakást, majd még hozzá is igazítjuk a falak színéhez a használati tárgyainkat milliókért, ám mégis jó iránymutatók a trendek, mert a kiegészítőkben megjelenhetnek a kijelölt új színek, ezzel is modernebbé tudjuk tenni az otthonunkat.

Így a most következő új, 2022-es konyhai színtrend leleplezésével sem arra akarunk buzdítani, hogy ess neki a konyhának, csilliárdokért cserélj le mindent és fesd ki a falakat is ilyen színre, csupán érdemes körülnézni az új színek érdekében a boltokban pár konyhai kiegészítő ügyében.

Az év új konyhaszíne

Természetesen nem a légből kapják ezeket a színtrendeket a szakemberek, hanem sokkal inkább az igények, vásárlási szokások figyelésével és az ingatlanfelújítások monitorozásával alakul ki a szakértelemmel vegyítve az a szín, amit a következő év trendi színének jelölnek ki. A GoodMove ingatlankereskedői most a Google kereséseket elemezték azért, hogy a 2022-es festési trendeket előrevetítsék, az elemzés során pedig kiderült, hogy 19 százalékkal nőtt a „sárga festék a konyhában” kifejezésre való keresések száma az elmúlt évben. 

A jövő év konyhaszíne

Lehet, hogy ennyi sárga talán túlzás (Kép: Getty Images)

Ennek örömére felkérték Abby Hesketh színszakértőt, hogy az elemzés eredményeit segítsen a lakás helyiségeinek falaira vetíteni. A színszakértő pedig elmondta, hogy mely színek hol mutatnak majd a legjobban, így jutottunk el oda, hogy 2022-es év konyhaszíne a sárga lesz.

Abby Hesketh szerint nem kell félni a sárgától, nyugodtan használhatjuk az egészen élénk árnyalatokat is belőle a konyhában: „Az élénksárga árnyalatok optimizmust és boldogságot sugároznak, így tökéletesen alkalmasak a pozitív érzelmek erősítésére az otthonunkban – nyilatkozta a szakember. – Mivel reggel az első utunk a konyhába vezet, ezért fontos, hogy olyan árnyalatot válasszunk, amely felébreszt és pozitívan indítja a napot.”

Sárgát a konyhába
Megnézem
Összes kép (4)

A lakás többi helyisége

A sárga színt sokféle módon beilleszthetjük a konyhába, kezdve a merész, teljesen sárga falaktól, amelyek biztosan feldobják a helyiséget, egészen a szín finom árnyalatainak megjelenítéséig a kiegészítőkön, használati tárgyakon keresztül. Nem kell rögtön a citrom színére gondolni, a sárgához tartozik a barack 50 árnyalata épp úgy, mint a napsütötte színek egész kavalkádja.

Ha pedig a sárgát használjuk a konyhában, akkor az otthon más részein Hesketh sötét és hangulatos árnyalatok használatát javasolja, így például a hálószobában a sötét padlizsánt – ezt szintén alátámasztja a fent említett felmérés, mely szerint a „lila hálószoba” kifejezésre való keresések száma 22 százalékkal nőtt. „A sötét padlizsán nagyon is velünk marad jövőre is, a mélyszilva és a padlizsán színek tökéletesek minden olyan helyiségbe, amelyben pihenni, lazítani akarunk” – mondta el Hesketh. A lakás többi részébe pedig a szürkés-zöldes árnyalatokat javasolja, melyek remekül kiegészítik majd a sárga konyhát és lila hálószobát.

Segítünk rendet rakni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top