nlc.hu
Otthon

Imádja ember barátait a cuki kismadár

Ez a cuki kis veréb ragaszkodik ember barátaihoz

A halál torkából mentették meg, azóta elválaszthatatlan a gazdáitól.

A szlovéniai Koperben él Alesh és Janja, akik egy egészen különleges háziállat gazdái. A Chibi névre hallgató verebet egy barátjuk találta az utcán, amikor a babájával sétált. Az akkor körülbelül tíznapos kismadár a földön feküdt, egy elpusztult veréb mellett, a szülei sem voltak a környéken. Az ismerős óvatosan megfogta a verébfiókát és hazavitte, azonban tudta, hogy nem tarthatja meg, részben a gyereke miatt, részben pedig azért, mert fogalma sem volt róla, hogyan kellene gondozni egy ilyen pici madárkát.

Ekkor szólt Aleshnek és Janjának, akik ugyan szintén járatlanok voltak a verébgondozásban, azonban az internet segítségével kiokosították magukat és vállalták, hogy befogadják Chibit.

A kis verebet eleinte félóránként kellett etetni, gazdái pedig folyamatosan stresszeltek, hogy esetleg nem éli túl a gondoskodásukat. Chibi azonban ügyesen vette az akadályokat, szépen megerősödött és egyre jobban belakta új otthonát. Alesh és Janja elkezdtek felkészülni a napra, amikor szárnyas barátjukat vissza kell engedni a természetbe, ám ekkor váratlan fordulat történt.

Amikor ugyanis elszánták magukat a búcsúra, Chibi valóban felreppent, ám egy gyors kör után visszajött és leszállt az egyikük vállára. Azóta is rendszeresen egykori jótevői környékén tölti az idejét, csak aludni vonul el, de másnap reggel már ott csiripel az ablak előtt, hogy felkeltse Alesht és Janját.

A két fiatal egy különleges ketrecet is készített szárnyas barátjuknak, amelynek az ajtaját mindig nyitva tartják. Chibi gyakran lebzsel a lakásban, ahol ügyesen megtanult manőverezni a szűk helyeken.

Közös kalandjaikról azóta Chibi saját Instagram-oldalán számolnak be a világnak, amiért rendkívül hálás a több ezernyi felhasználó.

Ragaszkodik kétlábú barátaihoz a cuki kisveréb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top