nlc.hu
Otthon

Bababarát munkaállomás a könyvtárban

Ötletes megoldással segít a kisgyerekes szülőknek egy könyvtár

Járókával egybeépített számítógépes munkaállomást vezettek be egy amerikai könyvtárban, hogy segítsenek a kisgyerekes szülőknek.
Polcok egy könyvtárban

A múlt héten egy kétgyermekes virginai édesapa, Ali Faruk osztott meg egy fotót, amely a Fairfield könyvtárban készült. A felvételen az látszik, hogy a számítógépes munkaállomás mellett egy járókaszerű hely található a csecsemőknek és a kisgyerekeknek.

Bár az apa fiai már 5 és 7 évesek, így ők már kinőttek a járókából, de Faruk azt mondja, ha kisebbek lennének, biztosan használná a gyerekesek számára kialakított helyet. Szerinte nagyon fontosak az ilyen kezdeményezések. A posztját csaknem 30 ezerszer retweetelték, és 241 ezer lájkot kapott.

A bababarát munkaállomás ötlete a Henrico megyei közkönyvtár-hálózat igazgatójától, Barbara Weedmantől származik. Munkája során ugyanis gyakran találkozik azzal a problémával, hogy a gyerekes szülők nehezen tudják összeegyeztetni a munkát, a tanulást és a gyereknevelést.

A munkaállomásokat a michigani TMC Furniture készítette, és először a Fairfield könyvtárban jelentek meg még 2019 októberében. Annak idején nagy volt az érdeklődés, sokaknak tetszett az ötlet, de aztán jött a pandémia, és a lelkesedés alábbhagyott. Most, Faruk posztja által újra sokan szeretnének hasonló megoldást a könyvtárukba.

(Fox News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top