nlc.hu
Otthon

Világsztárok eladó luxusvillái

Még csak február, de a sztárok már pörgetik az ingatlanpiacot

Adják-veszik a sokmillió dolláros ingatlanokat. Íme a világsztárok eladó luxusvillái.

Döbbenetes összegekért cserélnek gazdát a világsztárok luxusotthonai, melyekbe ha sűrűn nem is engednek bepillantást, ilyenkor láthatjuk, milyen pazar körülmények közt élnek. Az elmúlt időszakban is számos híresség tette ki az eladó táblát háza elé, vagy épp fektette be pénzét elképesztő villákba vagy penthouse lakásokba.

A legdrágább kaliforniai villa – The Weeknd

Abel Makkonen Tesfaye, vagy ahogy jobban ismerjük, The Weeknd, az elmúlt időszakban két luxuslakásától is megvált, az egyiket, egy 1300 m²-es házat Madonnának passzolta tovább 19,3 millió dollárért (6,1 milliárd forintért), egy penthouse-on pedig még ennél is többért, 21 millió dollárért, azaz 6,7 milliárd forintért adott túl, pedig azt alig két éve vásárolta. Persze nem kell aggódni, nem maradt fedél nélkül a kanadai származású énekes, hisz nemrég vásárolt egy 3066 m²-es Bel Air-i villát, ami nem kevesebb mint 69 millió dollárba, 22 milliárd forintba került. Az összeg nemcsak nekünk tűnik irdatlannak, ez volt 2021 legnagyobb értékű magán ingatlanvásárlása Kaliforniában. 

Az eladó egy holland milliárdos házaspár, Reinout és Danielle Oerlemans voltak, akik 2015-ben 21,4 millió dollárért vásárolták az ingatlant, amihez az elmúlt években 1200 m²-nyi bővítést tettek, így most The Weeknd számára 9 hálószoba, egy kültéri és egy beltéri medence és spa, edzőterem, moziszoba, zenei stúdió, privát, golfozásra alkalmas terület, és egy óriási konyha is rendelkezésére áll – és még biztosan jó pár egyéb is, ami elfér a 6500 m²-es telken. 

69 millió dollárért vásárolta meg The Weeknd ezt a Bel Air-i villát.
Megnézem
Összes kép (4)

Ház kúttal, kukoricással – Ashton Kutcher és Mila Kunis

Kutcherék úgy tűnik, kinőtték a kéglit, amit házasságkötésük után vásároltak, a kétgyerekes pár ugyanis nemrég vált meg a 2014-ben vásárolt, 678 m²-es háztól, hogy egy nagyobbat építsenek (szintén) Beverly Hillsben. Ahogy felénk is mennek az égbe az építőanyagárak, csak bízhatunk benne, hogy kijönnek majd a költségvetésből, mindenesetre első közös otthonukért, mely 5 hálószobát, 5,5 fürdőszobát, kültéri medencét, kondiszobát is tartalmaz, a hírek szerint 10,2 millió dollárt, azaz 3,2 milliárd forintot kaptak. Házuk extrája volt még egy udvari kút és egy kukoricaföld(ecske) is, állítólag a pandémia alatt kezdtek el gazdálkodni a kert végében.

luxusház
Megnézem
Összes kép (5)

Borászat klipesítve – Adele

Néha egy eladó ingatlan esetén már az is elég jó reklám, ha egy híresség forgatási helyszínnek választja, így van ez a kanadai Domaine Dumont Chapelle Ste-Agnès szőlőskerttel is, ahol Adele forgatta az Easy on Me klipjét. Legutóbbi, 30 című albuma múlt év novemberében jelent meg, az Easy on Me pedig ennek egyik vezető száma – nem csoda, hogy a tulajok megpróbálják kihasználni a figyelem árfokozó hatását. A pazar borászatot 4,37 millió dollárért árulják, azaz csaknem 1,4 milliárd forintért. Ezért az összegért nem egy, hanem rögtön hat épület boldog tulajdonosai lehetünk, köztük egy vendégháznak is, összességében 10 hálószobával és 14 fürdővel. Tartozik még hozzájuk egy bálterem, egy kis kápolna, egy jókora mezőgazdasági épület, és persze egy hárombeállásos garázs. A birtok maga sem kicsi, csaknem 122 holdas, 7000 szőlőtőkével, és mindössze 1,5 órás kocsiútra fekszik Montrealtól.

borászat Kanadában
Megnézem
Összes kép (4)

Lakás szomszédokkal – Justin Timberlake és Jessica Biel

Justin Timberlake és Jessica Biel is költözködnek, az elmúlt időszakban két ingatlanukat is meghirdették, egyiküket, egy New York-i luxuslakást sikerült is elpasszolniuk 29 millió dollárért, vagyis nagyjából 9,3 milliárd forintért (a másik, egy Los Angeles-i ház még eladó). A penthouse New York Tribeca negyedében található, olyan világsztárok lakásainak szomszédságában, mint Lewis Hamilton (aki mondjuk szintén árulja ottani luxuslakását), Blake Lively és Ryan Reynolds, Harry Styles, Bella Hadid vagy a már említett The Weeknd.  

luxusvilla világsztár hollywoodi sztár luxuslakás
Megnézem
Összes kép (6)

David Spade

A színész Beverly Hills-i otthonát tette fel a luxuslakások adok-veszek oldalára, azt a házat, melyet még 2001-ben vásárolt magának, és ami az első, hollywoodi sztárokhoz méltó ingatlanja volt – vagyis szemtelenül drága és különösen pazar. 21 éve még elég volt 4 millió dollárt fizetnie érte (1,2 milliárd forintot), most a Beverly Hills Trousdale Estates negyedében lévő luxusingatlant 20 millió dollárra taksálják (6,4 milliárd forintra).

A ház már ő előtte is hírességek tulajdonában volt, lakott benne Eddie Murphy, Prince és Warren Beatty is. Az egyébként innen nézve hatalmas, 595 m²-es luxusház egy 2800 m²-es telekre épült, amin nemcsak medence, de teniszpálya is található, és páratlan panorámával rendelkezik, falai közt pedig 4 hálószoba, 7 fürdő, hatalmas, egybefüggő nappali és konyha húzódik meg. Sőt, a ház közepébe egy élő fát is ültettek, a tulaj számára pedig egy komplett, privát lakosztály is rendelkezésre áll.

nappali szoba
Megnézem
Összes kép (4)

Árnyas villa saját tóval – Richard Gere

A Micsoda nő szívtiprója Pound Ridge-i otthonára függesztették ki az eladó táblát, mely már hosszú évek óta a tulajdonában volt. A Manhattantól mindössze egy órányira található házat a színész még 2000-ben építette, és mondani sem kell, hatalmas alapterülettel rendelkezik. Az 1078 m²-es, 8 hálószobás vidéki luxusotthon egy 34 holdas telken található, saját tava, medencéje, parkja, tenisz- és kosárlabdapályája és lóistállója van, a házban 9 kandalló található, hogy a téli hónapokban mindenhol élvezni lehessen a tűz ropogását. Az új tulajdonosnak 28 millió dollárt, vagyis nagyjából 8,9 milliárd forintot kell fizetni mindezért. A hírek szerint feleségével már kiköltöztek az ingatlanból, új otthonuk pedig hasonlóképp fényűző, mint amiben eddig éltek.

Rihcard Gere eladó luxusvillája
Megnézem
Összes kép (5)

Svájci luxusvilla örökpanorámával – Tina Turner 

Tina Turner és férje, Erwin Bach is hatalmas összegért vásárolt nemrég ingatlant, 76 millió dollárért, több mint 24 milliárd forintért került a tulajdonukba egy 10 épületből álló ingatlanegyüttes a svájci Zürichi-tó partján. (Pár éve ugyanebből a pénzből a világ legdrágább lakását is megvehették volna.) A 82 éves énekesnő egyébként már évtizedek óta Európában él, mi több, mára már svájci állampolgárnak is számít. Új otthonuk lakóterületének nagyságát egy hotel is megirigyelhetné, a grandiózus otthon több mint 24 ezer m²-es, és nyilvánvalóan található benne medence, a telken saját tó és patak is van, az örökpanorámás ingatlanból pedig a hegyekre és a tóra is rálátni.

luxusvilla világsztár hollywoodi sztár luxuslakás

Küsnacht szőlőhegyei (Fotó: Getty Images)

Gigaranch gigaáron – Rupert Murdoch

Rupert Murdoch médiamágnás is rekordokat döntött azzal, hogy 200 millió dollárért, 64 milliárd forintért vásárolt meg egy montanai farmot. A csaknem 240 holdas Beaverhead Ranch értékét már az is növelte, hogy a Yellowstone Nemzeti Park tőszomszédságában található, és egyébiránt szarvasmarhákat tenyésztenek rajta. A farm több mint egy szép ház nagy földdel, egy önálló gazdaság, aminek területén 15 család él és látja el a napi teendőket. A hagyományos gazdálkodáson az új tulaj sem kíván változtatni, a farm tehát inkább egy jó üzleti befektetésnek számít a vállalatbirodalma számára, mintsem otthonkeresési törekvésnek.  

luxusvilla világsztár hollywoodi sztár luxuslakás

FOTÓ: BERKSHIRE HATHAWAY HOME SERVICES

Összeépíthető luxus – John Legend és Chrissy Teigen

Nagy tervekkel vásárolta meg az énekes és felesége a manhattani penthouse lakásokat, egy impozáns, 19. századi saroképület másfél szintjét elfoglaló lakásokat egybe akarták nyitni, hogy az átalakítást követően egy hatalmas, 576 m²-es otthonná váljanak, amihez 306 m²-es tetőterasz is tartozott volna. Végül azonban felfüggesztették a projektet, és úgy döntöttek, inkább eladják a lakásokat, ugyanis belátták, munkájuk nagyrészt Los Angeleshez köti őket, az átalakítás pedig túl sok időt és energiát igényelt volna tőlük. A lakásokat így most 28 millió dollárért, 5,7 milliárd forintért árulják, ám tervben van, hogy a későbbiekben egy sokkal inkább beköltözhető állapotú ingatlant vásárolnak majd New Yorkban.

luxusnappali
Megnézem
Összes kép (4)

A luxusházak itthon is keresettek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top