nlc.hu
Otthon

Benkő Tibor honvédelmi minszter a kötelező sorkatonaságról

A miniszter reméli, hogy a magyar lányok nem jönnek össze senkivel, aki nem volt katona

Vííí-gyázz! Megérkezett Benkő Tibor nőnapi parancsa.

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezte a DK hétfőn, a prt többek között arra a kérdésre vár választ Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy a kormány vissza akarja-e állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot – írja a Telex. A hírportál ennek kapcsán egy pár nappal ezelőtti lakossági fórumra emlékezett meg, amelyen előkerült ugyanez a kérdés, persze kissé más kontextusban. A kiskunhalasi kampányrendezvény egyik nézője elővezette azt a népszerű ötletet, hogy a magyar fiataloknak jót tenne a kötelező sorkatonaság, ott tisztességet és fegyelmet tanulnának. 

Benkő válaszából kiderült, hogy nem tervez ilyesmit a kormány, de az ötletet érti, és azt is, hogy miért tetszik az embereknek a gondolat. Még tovább is ment: szerinte sokat segítene a nők segítsége, akik például úgy tehetnéek az ügyért, hogy visszatutasítják a férfiakat, ha azok nem voltak katonák. „Én nagyon bízom a hölgyekben, megmondom őszintén” – fogalmazott a honvédelmi miniszter, és felidézte, hogy régebben, „amikor a fiatalember bekopogott (…) a szülői házhoz, akkor megkérdezte az apósjelölt, hogy Lajoska, te voltál már katona”. És ha nem volt a válasz, azt mondták, „majd akkor gyere vissza, ha letudtad a szolgálatot”.

Szegedi úti laktanya, 1980

Szegedi úti laktanya, a Magyar Néphadsereg 62. számú gépesített lövészezrede, honvédek eskütételkor 1980-ban. Forrás: Fortepan, adományozó: Varga János

Később ezt megerősítette; mint fogalmazott, a hölgyekre apellál, hogy azok

visszautasítják a fiatalembert, ha eddig nem tett eleget a kötelezettségének.

Ezek után minden Magyar Hölgy tudja a dolgát, reméljük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top