Több pénzre van szükséged? 5 bevonzó praktika

nlc | 2022. Március 10.
Pénzt nem lehet „bevonzani”, legfeljebb mágnessel – gondolhatnánk. De ha kicsit mélyebben ránézünk a dologra, rájöhetünk, hogy mindenfajta érvényesülés az életben személyes összetevőkön múlik.

Az érvényesülés összetevői közé tartozik például az önbizalom, a fellépés, az elhivatottság, a lendület, az akarás. Nyilván lehet a szerencsének is szerepe, de az biztosan nem árt, ha mi a magunk részéről hozzátesszük azt, ami rajtunk múlik. Lássuk, a pénz esetében melyek ezek a segítő technikák!

1.      Koncentrálj a „vanra”!

Akik meg szeretnének gazdagodni (vagy csak egy jó szinten élni), általában ott rontják el, hogy mindig arra gondolnak, miért szegények, miért nincs több pénzük. Holott fordítva kéne tenni: a bőségre kell koncentrálni. A sorsunkban ugyanis mindig annak lesz nagyobb esélye, amire a legtöbbet gondolunk. Ha az a szegénység, akkor nagyobb eséllyel az fog megvalósulni. Úgyhogy gondolj inkább arra: elég pénzem van! De jó, hogy nem éhezem! De jó, hogy van hol laknom! Ez persze nem zárja ki a reményeket, gondolhatod például így: Nemsokára több pénzem lesz. Akár ki is mondhatod.

Így lehet több pénzed (Fotó: Getty Images)

2.      Szeresd a pénzt!

Ne engedd meg, hogy rossz érzéseid legyenek a pénzzel kapcsolatban! Ne gondolj rá úgy, mint valami bűnös, függőségben tartó dologra! Ne gyűlöld, ne haragudj rá, amiért nincs belőle több! Most vonzani próbálod, azt pedig csak pozitív energiákkal lehet – így működik ez az emberek esetében is. Hiszen aki negatív energiát áraszt, azzal mások nem szívesen vannak együtt, inkább elkerülik.

3.      Ne csak a pénzt szeresd!

Ez mindennek az alapja: magaddal kell elsősorban jóban lenned. Olyan ember még nem keresett sok pénzt, aki nem hitt magában – legfeljebb a lottón nyerte. De hidd el, őt nincs miért irigyelni: a többségük szegényebb és boldogtalanabb lett pár évvel a nyeremény után, mint előtte volt.

4.      Ne válj függővé!

Ez nehéz, de meg kell tanulnod boldognak lenni, vagy legalább békében élni, örülni a napjaidnak sok pénz nélkül is. Becsüld meg az ingyenes vagy olcsó dolgokat, és akkor a drágák is megtalálnak! Tartsd gazdagságnak azt is, ha gazdag valakinek a lelke vagy személyisége – persze elsősorban a tiéd.

5.      Ne ragaszkodj görcsösen!

Ne akarj mindenáron mindent magadnak megszerezni, megtartani. Ne ragaszkodj tárgyakhoz, anyagi dolgokhoz irracionálisan! Néha mondj le valamiről, add oda valakinek – igen, ajándékba is! Érdekes módon az ilyesmi hosszú távon nem csökkenti, hanem növeli a vagyonunkat. Fogd fel úgy, hogy helyet kell csinálni a gyarapodásnak: ez az energiaáramlás törvénye. A totális blokkolás sosem vezet sikerre, inkább befektetni, adakozni kell (nem feltétlen pénzt). Adj figyelmet, adj kedvességet, adj magadból másoknak! Meglátod, így vagy úgy, de megtérül.

Exit mobile version