nlc.hu
Otthon

A fésületlen haj szindróma miatt kócos a kisfiú

Egy betegség miatt ilyen kócos a kisfiú

A fésületlen haj szindróma miatt vannak különlegesen rakoncátlan fürtjei a kisfiúnak.
A fésületlen haj szindróma miatt kócos kisfiú

Amikor Katelyn Samples második fia, Lochlan megszületett, koromfekete haja volt. Nem sokkal később elkezdett kihullani, de édesanyja nem aggódott, mert a másik gyereke is elvesztette a babahaját, és a fekete tincseit szőkére cserélte. Ám Lochlannal valami egészen más történt.

Egyre őrültebb formában, minden irányba nőtt a kisfiú haja, akármerre mentek, az emberek mutogattak a gyerekre vagy megjegyzéseket tette a hajára. Samples csak később tudta meg, hogy Lochlan különleges frizurája egy ritka egészségi állapot következménye.

A nő kapott egy Instagram-üzenetet egy idegentől, aki azt kérdezte, hogy a fiánál diagnosztizálták-e a fésületlen haj szindrómát? Az anyának fogalma sem volt a dologról, de a szindróma szó hallatán aggódni kezdett, hogy valami nagy baj van. De szerencsére erről szó sem volt.

Egy bőrgyógyász megerősítette, hogy Lochlannek valóban fésületlen haj szindrómája van, a hajszálai különleges, háromszög alakúak, ez adja a frizurája jellegzetes kinézetét. A fiú haja száraz, göndör és rakoncátlan, ami különleges kezelést igényel.

Meglehetősen ritka jelenségről van szó, eddig körülbelül száz esetet írtak le az orvosi szakirodalomban. Csak szőke vagy világos hajnál fordul elő, többnyire fehér bőrűeknél. Sok embernél serdülőkorban változik meg a haj szerkezete. Hosszú távon egyáltalán nem jelent egészségügyi problémát, így Lochlan is teljesen egészséges.

(Insider)

(Kiemelt kép: Instagram/uncombable_locks)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top