nlc.hu
Otthon

Szentendrén megszűnik a zöld rendszámos ingyenes parkolás

Újabb városban szűnik meg a zöld rendszámos ingyenes parkolás

Sok zöld rendszámos autó hibrid, valamint forgalomtechnikai nehézségeket okozott az ingyenes parkolás, ezért megszüntették.
A zöld rendszámot elsõként megkapó (de nem az egyes sorszámú) BMW i3 elektromos meghajtású személygépkocsi Budapesten 2015. október 13-án

Április 1-től megszűnik a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Szentendrén – közölte a város a hivatalos honlapján.

Az önkormányzat azzal indokolta a zöld rendszámos díjmentes parkolás megszüntetését, hogy

jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámú gépkocsik száma, ezért a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket.

Azt is írták, hogy a zöld rendszámú autók egy része hibrid jármű, ezért nem garantált, hogy semmiféle szennyező anyagot nem bocsát ki működése során.

A szentendreiek ugyanakkor továbbra is ingyen parkolhatnak zöld rendszámú autóikkal az I. és II. zónában, amennyiben regisztrálnak az ügyfélszolgálatnál vagy a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság parkolási ügyfélszolgálatánál.

A Villanyautósok.hu azt írja, hogy Szentendre már a harmadik város, amely idén a zöld rendszámos kedvezmény megvonásáról döntött. Január 1-től Ajkán, március 1-től pedig Siófokon szűnt meg az ingyenes parkolás.

Pécs az ingyenes parkolást csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg, de a változás csak a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet feloldását követően lép életbe, amelynek jelenleg várható dátuma június 1. A regisztrált tisztán elektromos járművek továbbra is ingyen parkolhatnak majd Pécsen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top