nlc.hu
Otthon

Karantén Sanghajban koronavírus miatt

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Kínában

A járvány 2020 februárjában kezdődött, azóta ez a legmagasabb esetszám.

Rekordszámú, 13 146 új koronavírus-fertőzöttet jelentett vasárnap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság, de hivatalos statisztika szerint az esetek többsége (11 691) tünetmentes – írja az MTI. A kínai kormány megerősítette, hogy ragaszkodik a “zéró Covid” stratégiájához.    Szombati sanghaji ellenőrző látogatása során Szun Csun-lan kínai miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta a járványügyi stratégiához való “rendíthetetlen ragaszkodást”, amely gyorsan bevezetett kijárási tilalommal, tömeges teszteléssel és karanténnal jár még kisebb fertőzésszámok esetén is. Az ország legnagyobb városában, Sanghajban továbbra is teljes lezárás van érvényben. A város több mint 26 millió lakosának szinte mindegyike csak Covid-tesztelés céljából hagyhatja el a lakhelyét. A fertőzöttek elszigetelésére az egész városban sportstadionokat és kiállítási csarnokokat alakítottak át.

Képünk illusztráció / FOtó: Unsplash

Képünk illusztráció / FOtó: Unsplash

Vasárnap Sanghajban minden lakosra kiterjedő önálló antigénes tesztelést rendeltek el, a pozitív eseteket jelenteni kell. Hétfőn az egész városban PCR-teszteket fognak végezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top