nlc.hu
Otthon

Macskája miatt kapott 43 milliós kártérítést

Elképesztő összegű kártérítést kapott amiért a macskáját meghurcolták

A Miska névre hallgató cicát az asszony szomszédja jelentette fel rendszeresen arra hivatkozva , hogy tilosban jár és dézsmálja a többi állatot.

Az Egyesült Államokban döbbenetes összegű, majdnem 43 millió forint értékű kártérítést ítéltek meg egy Washington állambeli, Bellevue városában élő nőnek a macskája miatt – számolt be az esetről a Kiro7 televíziós állomás. A történet főszereplője egy Miska nevű cirmos cica, aki miatt 2014-től kezdve folyamatosan bírságokat kapott az asszony. A macskát ugyanis rendszeresen jelentették fel, amiért elvileg tilosban járt, elijesztette és időről-időre megdézsmálta a helyi állatokat.

bokor mögött rejtőzködő cirmos cica

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az évek alatt kirótt több mit 30 bírság összege már elérte 10,7 millió forintot, amikor az asszonynak végképp betelt a pohár, és ellentámadásba lendült. Beperelte a várost arra hivatkozva, hogy az állam túllépte a hatáskörét, a feljelentések többsége mögött pedig egyik szomszédja áll, aki maga is a gyepmesteri szolgálat munkatársa.

A nő ügyvédje azt állította, hogy Miska elleni büntetéseket törölni kéne, méghozzá azért, mert az önkormányzat nagyon rég nem vizsgálta felül saját háziállatokra, pontosabban szólva házi macskákra vonatkozó szabályait. Ezen kívül azt is követelte, hogy az asszony költségeit térítsék meg továbbá civiljogi pert is indított King megye, a város, valamint több egyéb kormányzati szerv ellen. Három év után a bíróság igazat adott Miska gazdájának a várost pedig arra kötelezték, hogy vizsgálja felül a állatok miatt kiróható bírságokkal kapcsolatos szabályait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top