nlc.hu
Otthon

Veszélyes építmények a magyar erdőkben

Életveszélyes trend terjed a hazai erdőkben

A túlélőműsorok miatt egyre többen építenek különféle ácsolt szerkezeteket a hazai erdőkben, ám ezek több szempontból is veszélyesek.
Mohás kövek egy sűrű erdő félhomályában

A túlélőműsorok hatására veszélyes trend terjed a hazai erdőkben: mindenféle fából ácsolt szerkezeteket, hajlékokat építenek egyesek, hogy teszteljék a képességeiket. Ám ezek az engedély nélküli építmények komoly veszélyforrást jelentenek – hívta fel a figyelmet az Erdőmentők nonprofit szervezet a Facebookon.

Mint írják, már maga a fa megszerzése is sokszor problémás, hiszen egy fa kidöntése az emberre és a természetre nézve is veszélyes, sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért.

A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják. Ezek hamarosan életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csakúgy, mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat

– figyelmeztetnek az Erdőmentők.

Megjegyzik, hogy mindez nem jelenti azt, hogy nem tehetjük próbára magunkat a vadonban. Azt javasolják, hogy kérjünk engedélyt a helyi erdőgazdálkodótól, csak holtfát használjunk, ügyeljünk arra, hogy ne védett területen építkezzünk, és a végén állítsuk helyre a helyszínt, mert így a kaland minden érintett számára kellemes emlékekkel jár majd.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Milk-Tea)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top