nlc.hu
Otthon

Búbospacsirták miatt nem mehetnek ki walldorfi macskák

Nem mehetnek ki a macskák a szabadba egy német városban

Az állatvédők közül nem mindenki ért egyet a madarak védelmében hozott döntéssel.

A németországi Walldorf városában a macskatulajdonosnak augusztus végéig nem szabad kiengedni a szabadba a kedvenceiket, így próbálják a hatóságok megvédeni a búbospacsirta-állományt. Ez a madárfaj ugyanis földön fészkel, így könnyű préda a macskák számára.

Amennyiben valaki mégis úgy dönt, hogy a macskáját nem tartja bezárva, 500 eurós büntetést is kaphat, ha pedig bebizonyosodik, hogy az állat elkap egy búbospacsirtát, akkor ez az összeg 50 ezer euróra emelkedik. A madarak védelme érdekében hozott szabályozás a város déli részén élő összes macskára érvényes, és a következő három évben áprilistól augusztusig mindig érvényben  lesz. 

Vörös macska a fán figyel

Fotó: Pixabay

Vannak állatvédő-szervezetek, amelyek nem értenek egyet a döntéssel. A Deutscher Tierschutzbund, Németország legnagyobb állatjóléti szervezete szerint a hirtelen korlátozás hatalmas stresszt jelent az állatok számára, és az se bizonyított, hogy a macskák városbéli jelenléte ténylegesen negatív hatással lenne az itt élő pacsirtákra.

Daniela Schneider, a Four Paws (Négy Mancs) Németországi aktivistája szerint hiba lenne a macskákat okolni a madárfajok pusztulásáért, akkor már inkább nekünk embereknek kellene vállalnunk a felelősséget, amiért elpusztítottuk a vadon élő fajok élőhelyeit és táplálékforrásait.

(via Euronews/444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top