nlc.hu
Otthon

Helikopterből alakítottak ki „lakókocsit”

Helikopterből készített „lakókocsit” egy amerikai pár

Az alabamai pilóták a Facebook piacterén találtak rá a leselejtezett légi járműre.

Nem gyakori, de nem is hallatlan, főleg az Egyesült Államokban, hogy valaki lakókocsiba költözik, hogy növelje mobilitását és csökkentse a kiadásait. Az azonban mindenképpen szokatlan döntés, amit a közelmúltban egy alabamai pár hozott meg. A fiatalok ugyanis egy leselejtezett helikoptert vettek meg és alakítottak át úgy, hogy lakni tudjanak benne – számolt be az esetről az UPI.

SA-330J Puma helikopter 

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Wikiwand)

Blake Morris és Maggie Morton mindketten az Egyesült Államok Parti Őrségének szolgálatában állnak helikopter pilótákként. A vállalkozó kedvű szerelmesek a Facebook piacterén bukkantak rá a korábban egy ideig a német rendőrség, majd az amerikai hadsereg által használt  helikopterre. A járművet egy floridai férfi kínálta eladásra és pár egyből elkezdett ötletelni azon, hogyan lehetne belőle lakóhelikoptert készíteni. Az átalakítás folyamatának dokumentálására egy külön Instagram-profilt is létrehoztak.

A pár a végeredménnyel roppan elégedett. Állításuk szerint különös otthonuk nem csak feltűnést kelt, amerre járnak, de egyben nagyon kényelmes is.

Egy „lakókopter” kialakítása nem egyszerű feladat, de talán még így is gyorsabb, mint lakókocsihoz jutni. A koronavírus-járvány alatt ugyanis a lakóautók és a lakókocsik szegmense soha nem látott forgalmat ért el és, a megnőtt érdeklődés miatt, brutális, helyenként 12 hónapos várakozási idő alakult ki az új járművek leszállításánál – írja Világgazdaság nyomán az MTI.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top