nlc.hu
Otthon

Fejes saláta frissentartása

Két hétig is friss marad a fejessaláta ezzel a trükkel!

A növekvő gyümölcs- és zöldségárak miatt fontos, hogy a saláta friss és ropogós legyen. Így az élelmiszerpazarlás is elkerülhető.

Minél több pénzt adunk ki egy salátáért a szupermarketben (de nem 700 ezer forintot, amennyibe a világ legdrágább salátája kerül), annál biztosabbak akarunk lenni abban, hogy az egészet felhasználhatjuk és nem kell kidobnunk a petyhüdt leveleket.

Anita Birges, egy szervezőcég munkatársa mutatta meg az interneten, hogyan tartja sokáig frissen a fejessalátát. “A salátamentő, amelyet minden embernek tudnia kell” – osztotta meg a múlt hétvégén TikTok-fiókjában Anita otthonszervező és -stílusspecialista.

“Ha a salátát hosszabb ideig frissnek szeretné tartani, és nem akarja, hogy a levelek megfonnyadjanak a hűtőszekrényben, csomagolja be alufóliába” – hangzik a felbecsülhetetlen tanács.

Több mint 47 000 ember nézte meg már a videót a TikTokon. Az egyik kommentelő azt írta, tudta, hogy a zellernél a módszer beválik, de nem gondolta volna, hogy a salátánál is. Valaki próbát is tett, két hétig maradt így friss a zöldség.

Az emberek saját tippjeiket is megosztották. Az egyik szerint a leveleket rozsdamentes acél késsel kell a mosogatóba áztatni, ha szeretnénk felfrissíteni őket.

A gyümölcsök vagy zöldségek nagyobb valószínűséggel romlanak meg, ha tárolásuk előtt megmossuk őket, mert a nedvesség elősegíti a baktériumok növekedését” – mondta Amanda Deering, a Purdue Egyetem élelmiszerkutatója a Washington Postnak.

Szúrjon lyukakat a műanyag zacskókba, amelyekben tárolja őket, vagy tartsa újrafelhasználható hálós zacskókban. A légmentesen záródó műanyag zacskó a legrosszabb választás zöldségek tárolására” – tette hozzá Barry Swanson, a Washingtoni Állami Egyetem élelmiszertudomány emeritus professzora, aki szerint ne csomagoljuk a zöldségeket szorosan egymás mellé, mert helyre van szükség a levegő keringéséhez.

 

salátalevelek

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top