nlc.hu
Gasztro

Világ legdrágább salátatálja

700 ezer forintba kerül a világ legdrágább salátatálja, de cserébe a tálat is hazaviheted

A Los Angeles-i Beverly Hills Hotel fennállásának 110. évfordulóját egy nem mindennapi salátatállal ünnepli.

A szálloda Polo Lounge nevű éttermében az átlagosabb napokon negyvennégy dollárért (tizenhatezer forintért) kapható saláta.

Az alapsalátatál általában kétféle fejessalátát, grillezett csirkét, céklát, tojást és avokádót tartalmaz dijoni mustárral, pirított fokhagymával és balzsamecettel.

A szálloda a jubileumi évfordulóra azonban egy luxusváltozattal állt elő: homárral, kaviárral és aranypehellyel, melyet a francia Bernardaud porcelánház által készített tálban, egy üveg Dom Pérignon pezsgővel szolgálnak fel június 1. és december 31 között.

Világ legdrágább salátája

Képünk illusztráció. (Fotó: Getty Images/d3sign)

Ennek ára a hotel alapításának évére tekintettel 1912 dollár (körülbelül 700 ezer forint), de ebben benne van a tál is, melyet a hotel híres rózsaszín-zöld banánleveles tapétája ihletett, és amelyet a vendégek hazavihetnek. A nem mindennapi fogásból származó bevétel egy részét egy Los Angeles-i műemlékvédelmi szervezet kapja majd.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top