nlc.hu
Gasztro

Salátaundora miatt nem kapta meg a nyereményt egy férfi

Megcsinálta a gigasteak kihívást, mégis bebukta a nyereményt

Hiába ette meg rekordidő alatt a 4500 kalóriás steaktálat, a vendéglős megóvta az eredményt.

Bár sokan álmodozunk róla, a legtöbben nem mernénk bevállalni egy akkora steaktálat, amit Dan – teljesítve a devoni Cattlemans Steakhouse kihívását – simán betolt 38 másodperc híján egy óra alatt. A 4500 kalóriás, Ripped Mixed Grill nevezetű steakszörny nem kicsi – tudósít a LadBible. Van benne egy  77 dekás steak, közel fél kiló sonka, négy kolbász, három csirkeszárny, egy csirkemell és

Íme, a 3,2 kilós ételhalom.

Íme, a 3,2 kilós ételhalom

desszert gyanánt még egy szűken negyedkilós sajtburesz.

És ne felejtsük a köretet sem: egy kazal csipsz és pirított hagymakarika mellett jókora paradicsomokat, némi gombát, két tükörtojást, és ananászt is be kellett burkolnia Dannek a győzelemhez – illetve még egyvalamit be kellett volna: a salátát.

És ez utóbbin csúszott el a diadal: Danen ugyanis kifogott a saláta. Ráadásul nem is azért, mert nem tudta volna megenni, hanem azért, mert a srác – szép vagy nem szép dolog – egyszerűen nem hajlandó megenni a zöld leveleket.

Mivel az egész zabálást közzétették TikTokon, a fiaskó nem sokáig maradt észrevétlen. A net népe elkezdte verbál-lincselni a vendéglőst, mert a salátának nem is kellett volna ott lennie a tálon.

Páran felvetették, hogy

Dan igazán legyűrhette volna azt a pár levelet,

és akkor nem ugrik az ötven fontja, ráadásul nem kellene magának ugyanennyit kifizetnie. A Steakhouse tulajdonosa, Gary King annyival intézte el a tragikus bukást, hogy „a kihívás szerint mindent meg kell enni”. Ez rendben is lenne, csakhogy szemfüles szurkolók észrevették, hogy az étterem által meghirdetett kihívás legutóbbi verziója nem is említi a salátát.

Gary sajnálja Dant, de azt mondja, időben szólnia kellett volna, hogy saláta helyett plusz chipset vagy hagymakarikát kér. Azt is elárulta, hogy a tíz hónapja futó akciót eddig nyolcvanan vállalták be, de csak nyolc embernek sikerült mindent felzabálni a tálról. Gary szerint:

Egyszerű a matek. Ez egy kihívás. Konkrétan annyi, hogy addig kell enni, míg minden el nem fogy, máskülönben nem lenne kihívás a kihívás.

Mire Dan:

Tudom, hogy hülyeségnek tűnik, de soha meg nem enném azt a salátát. Még plusz 50 fontért sem, mivel nem szeretem a salátát.

Az eddigi leggyorsabb zabagép amúgy 15 perc és 42 másodperc alatt falt fel mindent a táljáról, ami valóban lenyűgöző mutatvány. A steakhouse bejegyzését eddig már több mint félmilliószor nézték meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top