nlc.hu
Otthon

Megszökött egy királypiton Budapesten

Megszökött egy királypiton Budapesten

A Pitonka nevű szökött kígyót plakáton keresik a gazdái.
Királypiton a terráriumban

Update: az RTL Klub június 16-án közölte, hogy szerencsére megkerült Pitonka, aki a ház pincéjében bujdokolt. Szerencsére jól van és nem fázott meg – írták. 

Plakáton keresnek egy elveszett kígyót Budapesten, a VII. kerületi Damjanich utca környékén – vette észre a kiragasztott felhívást az RTL.hu.

A szöveg szerint a Pitonka nevű királypiton egy lakásból szökött meg, gazdái pedig a járókelők segítségét kérik a megtalálására.

Állításuk szerint

az egyméteres állat sem emberre, sem állatra nem veszélyes, méregfoga nincsen, és támadás helyett félelmében inkább összehúzza magát.

Az RTL beszélt Pitonka egyik gazdájával, aki elmondta, hogy a kígyó még mindig nem került elő. A plakátolást egy veszélyes állatok befogásával foglalkozó szakember ajánlotta nekik, a kígyó ugyanis valószínűleg sötét, elszigetelt helyen bujkálhat, ám mivel hüllő, egy idő után szüksége van arra, hogy kikússzon a napra és felmelegedjen, ilyenkor vehetik észre esetleg az emberek.

Nem ez az első eset, hogy kígyó kószál a fővárosban. Korábban egy hónapig bujkált egy királypiton az óbudai panelek között, de egy belvárosi építkezésen is találtak már királypitont. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Karsten Paulick)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top