nlc.hu
Otthon

Lakástakarítás könnyedén

Így takarítsd ki a lakást röpke egy óra alatt!

Ha szeretnéd minél hamarabb letudni a kellemetlen takarítást, akkor vesd be a következő praktikákat.

Mutatjuk, hogy ess túl egy hatékony takarításon egy óra alatt.

Lakástakarítás gyorsan, egy óra alatt

Fotó: Getty Images

Kövesd a „fentről-lefelé” szabályt

Azzal takaríthatod meg a legtöbb időt, ha nem helyiségről helyiségre haladva takarítasz ki, hanem egy feladatot mindenhol elvégzel, majd átnyergelsz egy másikra.

Portalanítás

A takarítószolgálatot igazgató Lisa Romero szerint felülről, a legfelső szobából érdemes elindulni, és a helyiségeken belül is felülről lefelé érdemes haladni. A portalanítás a leglogikusabb kezdőpont a szakértő szerint: kezdjük a bútorok tetejével, hogy lefelé haladva az összes lehulló porcicát összeszedhessük.

Felülettisztítás

Ezután következhet a bútordarabok, képernyők és a rengeteg baktériumot összegyűjtő kilincsek és fogantyúk letisztítása/fertőtlenítése.

Konyha és fürdő

A konyhán és a fürdőn érdemes külön átfutni: először fújj le mindent, majd térj vissza és töröld le a pár percig dolgozó tisztítószerekkel lepucolt felületeket.

Felmosás

Egy gyors söprés után moss fel mindenhol, ahol szükséges, ha pedig minden megszáradt, fejezd be a takarítást/edzést egy biztonsági porszívózással.

A Bonami szakértői még a következőre is esküsznek:

Nevezzünk ki egy mindenes fiókot!

Vegyél kezedbe egy nagyobb kosarat, járd körbe a lakást és gyűjtsd össze a szétszórt gyerekjátékokat, könyveket, ruhákat és egyéb kisebb dolgokat. Később, ha több időd lesz szétválogathatod és helyükre rakhatod az egyes darabokat! Alakíts ki egy úgynevezett „mindenes” fiókot, ahol olyan dolgokat tárolhatsz, amelyeknek még nem tudod a konkrét helyét! Ha több időd lesz, ezekhez visszatérhetsz később.

Rendszerezés!

Rázd meg és frissítsd fel a párnákat a kanapén és hajtsd össze a takarókat. Gyűjtsd össze a magazinokat, távirányítókat és egyéb dolgokat a dohányzóasztalon és tárold őket egy helyen!

Illatosítás!

Végül, de nem utolsó sorban a még intenzívebb tisztaságérzet érdekében gyújts meg egy illatgyertyát vagy használj diffúzort.

(Nyitókép: Getty Images/ Peter Dazeley)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top