nlc.hu
Otthon

Két összetevős folttisztító

Két összetevős folttisztító, ami még a makacs sminket is kiszedi a ruhából

Egy magára valamicskét is adó háziasszony pontosan tudja, hogy néha a kevesebb több, akkor is, ha éppen mosásról és folttisztításról van szó.
Rúzsfolt

Kézenfekvő megoldás az ecetes olló, ahogyan anyukámtól mindig hallottam, de nem biztos, hogy szükséges ennyire drasztikusan fellépni a makacs foltok ellen. Néha a hétköznapi praktikák épp úgy beválnak egy-egy szennyeződéssel szemben, mint az újhullámos, kis kiszerelésű, csodákat ígérő társaik, igen, még akkor is, ha sminkfoltról van szó. 

Az alapozók és rúzsok még egy paradicsomfoltnál is veszélyesebbek, és ha nem vagy elég szemfüles, akkor elképzelhető, hogy hosszú procedúrával is csak minimálisan tudod őket eltüntetni. Az Apartment Therapy újságírójának azonban van erre egy bombabiztos módszere.  

Shirfah Combits a húgához látogatott, és úgy döntöttek, elmennek egy közös shoppingolásra. Talált is egy gyönyörű púderkék, kimonó ujjú felsőt, virágos mintával, viszont a kasszánál észrevette, hogy van egy sminkfolt az felső elején. A nőnek nem volt szerencséje, mert a méretében ez volt az utolsó darab, viszont az eladó felajánlotta, hogy várjanak egy picit, mert a kolléganője igazi folteltüntető varázsló, hadd tegyen egy próbát. Mire visszatért, a ruha teljesen tiszta volt, ezért Shirfah – jó újságíróhoz méltóan – addig könyörgött, amíg el nem árulták neki a két összetevős titkot, és ezt most veled is megosztja. 

Keverj össze egy kisebb adag folttisztítót ugyanennyi mosogatószerrel és töltsd át egy szórófejes flakonba. Ezután adj hozzá kevés vizet is – vigyázz, ne hígítsd túl -, majd permetezd a foltra és öblítsd tisztára. A szerző szerint ennél hatékonyabb folteltávolító smink esetében nem létezik, és örül, hogy ötgyerekes anyukaként ilyen kincsre bukkant, mert állandó időszűkében van – és nyilván elég sok makacs folttal találkozik a mindennapokban. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top