nlc.hu
Otthon

Ennyiért árulják a skót szigetet

Szigetet vennél? Tudunk egyet!

Egy gyönyörű, távoli skót sziget épp keresi a gazdáját.

A Savills luxus ingatlanügynökség egy nagyon különleges ingatlant képvisel. A Vaila-sziget egy 757 hektáros smaragdzöld földdarab, amelyhez egy örökölt juhcsorda és egy 17. századi kastélyra emlékeztető kúria is hozzátartozik. A régi tulajdonosok 2 millió dollárért árulják – ami nem olcsó, bár végül is egy kastély is jár hozzá.

Tengerpart

A kép csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

A Vaila-sziget egyike a Skócia északi partjainál található Shetland-szigetek szigetcsoport nagyjából 100 szigetének. A lenyűgöző szigetek közül csak 16 lakott, és összesen 22 920 lakosa van. Vaila 30 évig volt Richard Rowland és felesége otthona. Az ügyvéd az Insidernek elmondta, hogy most “itt az ideje, hogy mások is kövessék az álmukat” a szigeten. Bár ez egy szuper elszigetelt helynek tűnhet, Vaila 10 percnyi hajóútra van a szigetcsoport fő szigetétől.

Házat tessék!

Olykor látunk jóval kecsegtetőbb ajánlatokat is. Az elmúlt években számos festői, de elnéptelenedő olaszországi városka hirdetett olyan akciót, amelyben egy euróért lehetett lepusztult házat venni, amelyet aztán a tulajdonosnak meghatározott időn belül fel kell újítania. 

Képeket itt tudsz nézegetni a szigetről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top