nlc.hu
Otthon
Kutyaszőr, macskaszőr elleni praktikák

Kutya-és macskaszőrmentes kanapé és szőnyeg: így takaríts, ha van kisállatod

Ha kisállatod van, akkor nehezebb tisztán tartani a kanapét és a szőnyeget, de nem lehetetlen vállalkozás! Elmondjuk, hogyan érdemes takarítani!

A kutya-és macskaszőr, valamint a különböző foltok eltávolításához semmilyen extra dologra nem lesz szükséged, csupán némi időre, és egy-két olyan dologra, amik egészen biztosan megtalálhatók a te háztartásodban is.

Foltok, nedvesség eltávolítása

Ha kisebb baleset történt a kanapén, és a kutyád vagy a cicád ott hagyta a névjegyét a textilen, vagy a szőnyegen, akkor első körben itasd fel olyan alaposan, amennyire csak tudod. Első körben a papírtörlő a legjobb választás, majd egy használaton kívüli törölközővel folytasd a műveletet, de arra ügyelj, hogy ne kezdd el dörzsölni, mert csak mélyebbre juttatod a nedvességet a szövet szálaiban!

Ezt követően jöhet a mindent tudó szódabikarbóna: szórd rá a foltra, ne spórolj vele, és hagyd rajta minimum fél órán keresztül, majd porszívózd fel. Az ecet is jó megoldás lehet, ha nem kényes az anyag, ugyanis remekül semlegesíti a szagokat. Tölts 10 százalékos ecetet egy szórófejes flakonba, és permetezd rá a foltra.

Ha nem egy gigantikusan nagy szőnyegről van szó, és van rá lehetőséged, akkor tedd ki a napra száradni. Ha a fotel, kanapé egyik olyan elemét érte a baleset, ami könnyen mozdítható, szintén hagyd, hogy a napfény végezze a dolgát, azaz kiszárítsa a foltot.

Kutya a kanapén

Háziállat mellett sem lehetetlen tisztán tartani a kanapét
(Fotó: Getty Images)

Szőrmentes kanapé és szőnyeg

A legtöbb bútor anyaga olyan, amihez ragaszkodik a kutyaszőr és a macskaszőr. Éppen ezért a legjobb, ha megelőzésként leteríted egy nagyobb pléddel – így sem lesz szőrmentes a kanapé, de sokkal könnyebb dolgod lesz a tisztítás során.

Fogj két kesztyűt, vedd fel, enyhén vizezd be őket, majd nemes egyszerűséggel húzd végig a kezed a kanapén. Az állatszőr jelentős részét ezzel a nagyon egyszerű módszerrel könnyedén össze tudod szedni. Második lépésben pedig jöhet az, ami már a ruhákon bevált: a görgős tisztítóhengerek jó szolgálatot tesznek a kanapé és a fotelek tisztításakor is.

Plusz tipp: ha a macskád kiszakította a kanapé szövetét, de még nem nagy a baj, akkor egy kis ragasztóval megállíthatod a szövet tovább repedését.

Ismerj meg még több praktikát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top