nlc.hu
Trend

Sminklemosó kendő használata

10 dolog, amire még használhatod a sminklemosó kendőt

A sminklemosó kendő akár még porszívó helyett is bevethető, de a növényeid gondozásakor is hasznát velehed.

A sminklemosó kendő sokoldalúbb, mint gondolnád. Íme 10 dolog, amire használhatod a sminkeltávolításon kívül:

#1. Kéztisztítás

A kezünk folyamatos tisztán tartása manapság különösen fontos. Ha azonban nincs lehetőséged folyó víznél kezet mosni és a kézfertőtlenítőből is kifogytál, viszont sminklemosó kendő van nálad, azzal is áttörölgetheted a kezeidet. Bár egy alapos, szappanos kézmosást vagy fertőtlenítést teljes mértékben ez nem helyettesít, azonban még mindig jobb, mintha egyáltalán nem tisztítanád meg a kezed.

A képernyőt is letakaríthatod vele

Kéztörlőként is beválik (Fotó: Getty Images)

#2. Dezodor helyett

Ha megizzadtál, de a körülmények nem adottak ahhoz, hogy megmosakodj, illetve hónaljstift sincs épp a táskádban, egy sminklemosó kendő segítségével is felfrissítheted magad. 

#3. Fátyolmaszk

A sminklemosó kendőt az arcodon sem csupán a sminked eltüntetéséhez alkalmazhatod, de akár fátyolmaszkként is funkcionálhat. Kend be az arcbőröd valamilyen tápláló szérummal vagy olajjal, majd teríts rá egy széthajtogatott sminklemosó kendőt és relaxálj 10-20 percig, végül óvatosan húzd le!

#4. Szőrtelenítés után

Gyantázás vagy borotválkozás után készíts nyugtató borogatást! A szőrtelenített testtájakat előbb kend be hidratáló krémmel, majd teríts rájuk széthajtogatott sminklemosó kendőket és hagyd fent 5-10 percig! Így elkerülheted a kipirosodást, kipattogzást, illetve a szőrbenövések kialakulását.

#5. Hajfestés után

Ha hajfestés után festékfoltok maradtak a bőrödön, határozott mozdulatokkal dörzsöld át azokat sminklemosó kendővel! Ha úgy látod, hogy a folt így sem teljesen tűnt el, itasd át a kendőt némi fogkrémmel is, ez ugyanis fokozza a hatékonyságát.

A képernyőt is letakaríthatod vele

Kéztörlőként is beválik (Fotó: Getty Images)

#6. Képernyők tisztítása

Az okostelefonod, illetve a táblagéped, laptopod képernyőjének tisztításához is használhatod a sminklemosó kendőt. Különösen a mobilod esetében ajánlatos napjában akár többször is megtenned ezt, hiszen azt gyakran fogdosod, hívás közben viszont az arcodhoz ér.

#7. Folteltávolítás

Ha valami rácsöppent, kiömlött a ruhádra vagy épp a kanapé kárpitjára, és épp nincs a kezed ügyében folteltávolító szer, megteszi a nedves sminklemosó kendő is. Egy profi folteltávolító hatékonyságát persze nem kell várni tőle, azonban a szennyeződés nagyját így is kiszedheted vele.

#8. Porszívó helyett

Ha valamilyen apró szemű dolog – például homok, só stb. – szóródott szét, de nincs lehetőséged felporszívózni, töröld fel sminklemosó kendővel! A nedves kendőre kiválóan tapadnak az apró szemcsék, így a jó részét fel tudod takarítani.

#9. Növényápolás

Ha a növényeiden fehér, bolyhos kártevők jelennek meg, fogj egy sminklemosó kendőt és alaposan töröld át a leveleiket, míg a bolyhok el nem tűnnek! Ezután spricceld le teafaolajos oldattal vagy valamilyen kémiai gombaölő szerrel a növényt!

#10. Cipőtisztítás

Ha elfogyott a cipőkrém vagy épp napközben piszkolódott össze a cipőd, kapj elő egy sminklemosó kendőt és töröld át vele! Nem csupán a koszt távolítja el, de fényt is ad a lábbelinek.

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top