nlc.hu
Otthon

Fogkefe használata takarításhoz

Ennyi mindenre használhatod a fogkefét: 5 otthoni praktika, ami megkönnyíti az életedet

Egy használt fogkefe nagyban megkönnyítheti a takarítást, de még a szépségápolás során is a hasznát veheted!

Talán, elsőre nem is gondolnád, mennyi mindenre jó egy használt fogkefe, pedig kifejezetten hasznos lehet a háztartásban. Most elmondjuk, miben!

Fogkefe a vízsugár alatt

A használt fogkefe a takarítás során is jól jöhet!
(Fotó: Getty Images)

Takarítás

A használt fogkefe a takarítás során igazi kincs lehet. A csaptelepek mögötti rész, a csaptelep töve, a zuhanyfej és a fuga is ragyogni fog, ha vízkőoldót permetezel a fogkefére, és végig súrolod a felületeket.

A radiátor nehezen hozzáférhető részeit is megtisztíthatod vele, de tökéletes a barázdált felületek tisztítására, továbbá minden olyan dísztárgy vagy akár képkeret, tükörkeret pucolására, ahol a részletes kidolgozottság miatt könnyen megül a por.

Ékszertisztítás

A régi fogkefe nagyon jó szolgálatot tesz akkor is, ha régi ékszereket, réz dísztárgyakat szeretnél megtisztítani. Ha az ezüst nyakláncod besötétült, kenj egy kevés fogkrémet rá, majd dörzsöld végig a fogkefével, és öblítsd le – úgy fog ragyogni, mintha új lenne. Ugyanezt megteheted az arany ékszereiddel is, és bármivel, ami rézből készült. Sőt, a réz tisztításához ketchupot is használhatsz!

Laptop és billentyűzet tisztítása

A laptopod, az egered és a billentyűzeted tisztításáról se feledkezz meg! A régi fogkefe itt is hasznos lehet: a körömkefénél jóval kíméletesebb, nem karistolja össze a felületet, mégis maradéktalanul tiszta lehet még a legkisebb, legnehezebben tisztítható része is az eszközeidnek.

Fésűk, hajkefék tisztítása

Képtelen vagy a fésűd rései közül kiszedni a hajlakk maradványt és a beleragadt, töredezett hajszálakat? A használt fogkefe most is jól fog jönni! Áztasd be a fésűdet, hajkefédet samponos vagy szódabikarbónás vízbe, majd egy-két órát hagyd állni, szedd ki a hajszálakat, amennyire tudod, majd a rések között menj végig a fogkefével. Olyan tiszták lesznek, mintha újak lennének!

Arcradír

A szépségápolásban is kipróbálhatod a fogkefét, itt azonban nem mindegy, hogy milyen a sörtéje. Léteznek kifejezetten puha sörtéjű fogkefék, amik, ha már kiszolgálták az idejüket, az arcápolásban is bevethetők. Először is alaposan tisztítsd meg a fogkefét: áztasd ki forró vízben, mártsd gyógyszertári alkoholba, majd lobogó vízbe is merítsd bele néhány percre. Ezt követően tisztítsd meg az arcodat, vigyél fel egy kevés mézzel kever cukrot a bőrödre, majd óvatos mozdulatokkal dörzsöld át a T-zónádat az arcodon. A végeredmény pihe-puha bőr lesz.

Ismerj meg még több házi praktikát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top