nlc.hu
Otthon

104 éve ugyanabban a házban él

Születése óta ugyanabban a házban él a 104 éves nő

Egy angol nő 104 éve él ugyanabban a házban, és esze ágában sincs elköltözni.
Vörös téglás angliai sorház

Elsie Allcock 1918-ban született, amikor V. György volt Nagy-Britannia uralkodója, és még nem ért véget az első világháború. Azóta több mint egy évszázad telt el, kitört egy újabb világháború, az ember eljutott a Holdra, összeomlott a Szovjetunió, és mindenki az interneten lóg.

Egyvalami viszont nem változott: Elsie mindvégig ugyanabban a házban lakott, amelyben 104 évvel ezelőtt született; egy sorházban a Barker Streeten, Huthwaite városában.

Elsie öt gyerek közül a legfiatalabbként jött világra, szülei bérelték a házat. 14 éves volt, amikor édesanyja tüdőgyulladásban meghalt. Miután 1941-ben férjhez ment, akkor sem hagyta el megszokott otthonát. Apját 1949-ben veszítette el, végül az 1960-as években vette meg az ingatlant.

A nő akkori áron 250 fontot fizetett a házért, a pénzt ráadásul kölcsönként vette fel a városi tanácstól. Ez az összeg manapság néhány ezer fontot érne, míg a ház értéke most körülbelül 75 ezer font, körülbelül 35 millió forint.

Családja biztos benne, hogy a 104 éves asszony soha nem fogja elhagyni a házat, imádja a helyet, és rengeteg emlék köti oda. Elsie is azt mondja, soha nem akart máshol élni, és hogy az otthon – amely mindig egy biztos pont volt az életében – „a mindent jelentette” számára.

Ha már különleges házakról és lakókról van szó: van egy város Alaszkában, ahol mindenki ugyanabban a házban lakik.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Kirsten Drew)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top