nlc.hu
Otthon

Nőtt a Balatonra vonatozók száma

Rekordutasszám a Balatonra: minden eddiginél többen utaztak vonattal a magyar tengerre

A kánikula és a Balaton Sound is nagyot dobott a vasúti forgalmon.
Balaton

Rekordutasszámot hozott a június 18-i nyári menetrendváltást követő 2 hét a balatoni vasúti vonalakon: 458 ezren utaztak a tó irányába. Az utasszám 2019-ben 258 ezer, tavaly pedig 310 ezer volt ugyanebben az időszakban. 

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, valamint a hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon “nagyot dobott” a balatoni vonatok forgalmán, minden eddiginél többen szálltak vonatra – indokolták a MÁV-Startnál a rekordszámú utast.

A szezon első 2 hetében a déli parton nőtt nagyobb mértékben az utasforgalom, tízből hét utas Aliga és Balatonszentgyörgy között találta meg a maga Riviéráját.

A vonatozók túlnyomó többsége az ország más részeiből érkezik. Még sosem indult annyi hazai városból közvetlen járat a tóhoz, mint az idén. 241 ezren döntöttek a vízpartnál közlekedő IC-k mellett. A legnépszerűbb az emeletes motorvonatokkal Szobról Fonyódra közlekedő Jégmadár, amelynek kihasználtsága közelíti a 98 százalékot, a 3 évvel ezelőttihez képest megduplázódott a parti települések közötti forgalom is.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top